Podela plena na vrućem terenu u Šapcu

Rukometaši Radničkog su u sjajnoj rukometnoj predstavi i dramatičnoj završnici u 7. kolu plej ofa Arkus lige, remizirali na tradicionalno neugodnom terenu sa ekipom Metaloplastike rezultatom 23:23, poluvreme 10:10 i još jednom dokazali da su apsolutni hit ovog proleća. Nakon završene prve runde doigravanja, Kragujevčani se i dalje nalaze na drugom mestu na tabeli sa osvojenih 10 bodova.

Radnički je sigurnije i angažovanije otvorio utakmicu i već u prvim minutima se videlo da je došao da se nadigrava i odnese ceo plen kući. Od 4. minuta i prvog pogotka Barudžića za 0:1, kragujevački superligaš je imao konstantnu prednost od jednog gola, koju je u 10. minutu Đerić povećao na 2 gola razlike (2:4). Zatvorili su sve prilaze svom golu gostujući igrači, izlazeći na sve pokušaje domaćina, što je i prouzrokovalo veliki broj tehničkih grešaka Šapčana, a istovremeno su prosto leteli u fazi napada, protok lopte je bio na visokom nivou, tako da su dalekometnim projektilom Kneževića prvi put došli do 3 gola viška na svom kontu (5:8, 18.min). Već u sledećem napadu, nakon odlične odbrane, Kragujevčani ne koriste zicer i kako u sportu obično biva, Metaloplastika se vraća u život i serijom 3:0 dolazi do izjednačenja (8:8, 22.min). Do kraja poluvremena smo videli tvrdu igru na obe strane uz po 2 postignuta gola za konačnih 10:10 na velikom odmoru.

Početkom drugog dela igre, Šapčani po prvi put dolaze do rezultatske prednosti (11:10, 31.min). Povećanim stepenom agresivnosti u fazi odbrane, usporili su i otupeli oštricu napada gostiju iz Kragujevca. Iz minuta u minut domaćin je uspostavljao svoj stil igre, tako da u 42. minutu pogotkom Brajovića na svom kontu imaju plus 3 (16:13). Uspeo je Radnički da se brzo vrati na 16:15, no Šapčani imaju ponovo najveću prednost (18:15, 46.min). Sve do 52. minuta i rezultata 20:17, Metaloplastika je održavala pomenutu prednost, no sa 2 brza gola Kragujevčani smanjuju na 20:19, ali u 58. minutu ponovo beležimo visoku prednost domaćina (22:19). Rukometaši Radničkog su više puta dokazali da su majstori neizvesnih završnica, pa je tako bilo i ovoga puta. Na krilima par odbranjenih šuteva mladog Ivanovića, kreću u završni pohod. Minut i po do kraja meča, Šapčani su imali prednost 23:21, no pogotkom Stanojeva sa linije od 7 metara, odbranjenim napadom i golom sa krila Barudžića, Kragujevčani dolaze do remija i osvajanja jednog boda koji ih ostavlja u trci za najviši plasman. Obzirom da smo videli dva različita poluvremena, stiče se utisak da je konačni rezultat 23:23 najrealniji ishod ovog derbija.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Mohamed Aziz sa 7 i Vojislav Brajović sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Miloš Barudžić i Veljko Daavidović sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Stefan Stanojev (Radnički)

RK Metaloplastika – RK Radnički: 23:23 (10:10)

Šabac: Hala “Gimnazija”. Gledalaca: 500
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić
Sedmerci: Metaloplastika 2 (2), Radnički 4 (2)
Isključenja: Metaloplastika 6 min, Radnički 6 min

Metaloplastika: Pavković, Dodić 2, Jevtić 1, Milovanović, Srdanović 3, Mirković, F. Milovanović, Aziz 7, Ivanić, Arsić (15 odbrana, 2 sedmerca, Damjanović, Terzić, Brajović 6, Milenković, Mešter 3, Dakić 1.

Radnički: Prodanović 1, Davidović 5, Mutavdžić 2, Dobrosavljević, Kasalović, D. Petrović, Barudžić 5, Knežević 3, Utvić 2, Đerić 1, Stanojev 4, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Ivanović (4 odbrane), Zlatanović (4 odbrane).

Rukometaši Radničkog odlaze na završni turnir Kupa Srbije “Prof dr Branislav Pokrajac” gde će u polufinalu ukrstiti koplja sa ekipom Vojvodine u četvrtak 31. marta.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar