Piroćanci prekinuli trijumfalni niz Kragujevčana

Posle šest uzastopnih pobeda, košarkaši Radničkog večeras su doživeli svoj prvi poraz u plej-ofu Druge muške lige Srbije, i to na gostovanju odličnoj ekipi Pirota – 85:78 (20:23, 24:17, 24:18, 17:20). Ovaj poraz ne remeti puno planove Kragujevčanima, koji su još ranije osigurali prvo mesto na tabeli i plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije.

Oslabljeni neigranjem povređenog kapitena Marka Đerasimovića i njegovog prvog zamenika Milića Blagojevića, koji je juče po drugi put postao otac, Šumadinci su dostojno parirali veoma motivisanim Piroćancima, željnim revanša za prethodni poraz u SBB Jezeru, ali su krajem treće i početkom završne deonice upali u ozbiljnu napadačku krizu, koja ih je na kraju stajala prvog poraza u plej-ofu.

Sve do finiša druge četvrtine Kragujevčani su kontrolisali ritam utakmice i držali domaćina na rezultatskoj distanci, a onda su na trenutak „spustili gard“, što su iskusni košarkaši Pirota, poput Nikole Đonlića, Dušana Filipovića i Miloša Vukićevića, znali da iskoriste, pa su tako Šumadinci završetak prvog poluvremena dočekali sa rezultatskim minusom – 44:40.

Pokušavali su puleni trenera Stevana Mijovića da povrate izgubljeno vođstvo u trećoj deonici i to im je konačno pošlo za rukom tri minuta pre isteka ovog perioda igre kada su stekli prednost od „pola koša“ (58:57), ali su onda jednostavno ukočili, pa su tako na nove poene čekali skoro čitavih sedam minuta.

U međuvremenu Piroćanci su napravili solidnu zalihu od 14 poena prednosti (72:58), koja je ubrzo narasla na maksimalnih „plus 17“ (77:60), pa je već tada postalo jasno da će bodovi pripasti domaćinu, iako se borbeni Šumadinci nisu predavali i uspeli su da na ulasku u poslednji minut priđu na samo pet poena zaostatka (83:78), što je unelo određenu dozu neizvesnosti u sam finiš utakmice, koju je odagnao najbolji akter večerašnjeg susreta Nikola Đonlić poenima sa linije penala za konačnih 85:78.

Upravo je tridesetogodišnji organizator igre ekipe Pirota bio centralna figura večerašnje utakmice u Sportskoj hali Kej sa 29 postignutih poena. Odgovarajuću podršku Đonlić je imao u Milošu Vukićeviću, koji je meč završio sa 22 poena, dok je kapiten Dušan Filipović dodao 13 poena.

Najraspoloženiji za igru u redovima prvaka Druge muške lige Srbije bio je Lazar Dimovski, inače prošlogodišnji član ekipe Pirota, koji je svom bivšem klubu ubacio 22 poena. Sledili su ga Đuro Dautović sa 15 i večerašnji kapiten Đorđe Milosavljević sa 13 postignutih poena.

Uprkos večerašnjem porazu, Kragujevčani ostaju na čelu tabele sa skorom 11-2 i dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Džoker, koji je takođe izborio plasman u elitni rang takmičenja.

Ono što sada očekuje košarkaše Radničkog to je utakmica poslednjeg kola protiv Radnika iz Surdulice, koja je zakazana za četvrtak, 30. mart, od 19.30 časova na parketu kragujevačkog SBB Jezera, na kojoj će izabranici trenera Stevana Mijovića u društvu svojih vernih navijača proslaviti osvajanje Druge muške lige Srbije i veliki povratak u Košarkašku ligu Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar