Petronijević preuzeo kormilo Radničkog

Nakon isteka ugovorne obaveze i odlaska sa mesta šefa stručnog štaba muške selekcije Žikice Milosavljevića, rukovodstvo Rukometnog kluba Radnički je odlučilo da angažuje iskusnog i prekaljenog stručnjaka Zlatka Petronijevića (57), koji je ostavio značajan pečat radom u mnogim klubovima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Okončavši igračku karijeru, Petronijević je trenerskim poslom počeo da se bavi 2000. godine u ekipi Napretka, a vodio je još i sastave Požarevca, Mokre Gore, Hanie (Grčka) i Topličanina, a oprobao se i u ženskoj konkurenciji gde je predvodio ŽORK Napredak i grčki Omnilux sa kojim je osvojio dve duple krune i titulu pobednika kupa Grčke, a bio je i na čelu ženske juniorske reprezentacije Srbije na prvenstvu Evrope u turskom Izmiru.

Drago mi je da sam postao trener izuzetno renomiranog kluba kao što je RK Radnički iz Kragujevca. U novoj sezoni ću se truditi da ekipa igra dopadljiv i lep rukomet. Na nama je da se dobro spremimo i pružimo dobre partije u nastupajućem šampionatu Arkus lige. Prozivka igrača je zakazana za 1. avgust i ceo pripremni period ćemo odraditi u Kragujevcu. U planu je odigravanje dovoljnog broja prijateljskih utakmica radi što boljeg uigravanja. Imamo odlične uslove za nesmetan rad i nadam se da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način. Na kraju, poželeo bih sreću i što bolje rezultate svima nama koji smo deo kluba, zaklučio je novi šef struke Radničkog Zlatko Petronijević, nakon overe jednogodišnjeg ugovora.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar