Pazovčanke spretnije u triler završnici

Rukometašice Radničkog nisu uspele da se plasiraju u narednu rundu Kupa Srbije, pošto su poražene na svom terenu od ekipe Mladosti iz Nove Pazove rezultatom 29:31, nakon izvođenja sedmeraca. Meč je u regularnom delu završen nerešenim rezultatom 27:27 (poluvreme 13:14).
Početno ispitivanje snaga trajalo je punih 10 minuta, kada je svojim četvrtim golom Teodora Veličković izjednačila na 5:5. Od tog trenutka znatno iskusnije gošće preuzele su inicijativu i odvojile se na 3 gola razlike (7:10, 14.min). Prekidom serije golova kod gošći, Radnički se u par navrata primakao na gol zaostatka, kojim je i završeno prvo poluvreme (13:14).
Furiozno su krenule domaće rukometašice u drugom delu igre i serijom golova od 3:0 došle su do vođstva (16:14, 36.min). Ipak gošće su, predvođene nezaustavljivom Leposavom Glušicom brzo anulirale prednost. Odbrambenom taktikom su zatvorile bekove Radničkog, a rezultatsku ravnotežu u tim trenucima održavala je raspucana Ksenija Petrović. Igralo se gol za gol do samog kraja. Amina Hasanović je odbranila dva šuta zaredom, ali neiskustvo domaćih igračica u realizaciji i par tehničkih grešaka nisu donele rezultatsku prevagu. Gošće su u poslednji minut meča ušle sa golom prednosti, a presečenu loptu Ksenija Petrović pretvorila je u gol i izjednačila rezultat. Nekoliko sekundi pre kraja, Glušica ne koristi otvoreni šut i na semaforu ostaje rezultatski egal, 27:27. Po Kup pravilima pristupilo se izvođenju sedmeraca, gde su gošće dokazale zrelost i boljim izvođenjem obezbedile plasman u narednu rundu Kupa Srbije.
U redovima domaćina najefikasnije su bile Teodora Veličković i Ksenija Petrović sa po 8 postignutih golova, dok je kod gošći prednjačila Leposava Glušica sa 10 pogodaka. Igrač utakmice je Jovana Stanojević (Mladost)
Narednog vikenda startuje prolećni deo sezone Super B lige, kada će rukometašice Radničkog gostovati ekipi Kučeva.
RK Radnički – ŽRK Mladost : 29:31 (27:27,13:14)
Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca :250
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci: Radnički 7 (4), Mladost 6 (5)
Isključenja: Radnički 18 min, Mladost 16 min
Radnički : Nedeljković , Veličković 8, Srećković, Bjelak 5, Knežević, Blagojević, Hasanović (11 odbrana), Vlašković, Mikić , Savić (1 odbrana), K. Petrović 8, Pojužina 2, Stoiljković 5, Stojanac, Todorović, T. Petrović 1.
Mladost : Petković (2 odbrane), Todorović 1, Glušica 10, Gudurić, Potkonjak, Dragosavljević 2, Pavlović, Šuberić, Jovanović 5, Stanojević (11 odbrana), Orlović 3, Boner 1, Bogunović 3, Pavlović, Kojčić 5, Zafirović 1.

Post Author: Milan

Ostavi komentar