Otvoreno renovirano strelište u SBB hali Jezero

Pucanjem u metu petoro srpskih reprezentativaca u prisustvu Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport, najpoznatijih srpskih strelaca, Stevana Pletikosića, Milutina Stefanovića, osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, trenera Darka Jovanovića i predsednika Streljačkog kluba „Čika Mata“ Milana Armuša, zvanično je otvorena rekonstruisana streljana u SBB hali Jezero, jedna od najstarijih streljana u Kragujevcu. Za renoviranje svlačionica, uređenje ambijenta i osvetljenja strelišta, nabavku novih elektronskih meta iz budžeta grada izdvojeno je 600 hiljada dinara. Time je SK Čika Mata u vlasništvo dobio jedno od najsavremenijih trenažnih strelišta za vazdušno oružje u ovom delu Srbije.

Rekonstrukcijom i opremanjem streljane u SBB hali Jezero, Grad Kragujevac pokazuje da drži reč i drži do svih projekata koje smo najavljivali. Poseban akcenat smo stavili na obnovi stare i stvaranju nove sportske infrastrukture. Atletski centar, fiskulturna sala u OŠ ’’Đura Jakšić’’, pored ostalih projekata, samo su neke od inicijativa gradonačlenika Nikole Dašića koji će biti realizovani do kraja godine, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća. Streljana je poseban projekat jer je Čika Mata klub sa bogatom istorijom i tradicijom stvaranja najvećih imena kragujevačkog i srpskog streljačkog sporta. Da bismo stvarali novu streljačku bazu i buduće šampione, morali smo da obezbedimo prostor i ambijent za to. Rekonstruisanom streljanom u SBB hali Jezero, klub Čika Mata dobija najsavremenije strelište otvoreno za sve Kragujevčane, a posebno je poziv za najmlađe kako bismo prethodne sjajne generacije strelaca imali sa kim da zamenimo.

Streljana u SBB hali Jezero prema rečima menadžmenta kluba namenjena je za početnike i rekreativce dok streljana u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji ostaje za sportsko streljaštvo. Ulaganjem u sportsku infrastrukturu na ovaj način jedan je od koraka omasovljenja streljačkog sporta u Kragujevcu. Rekonstrukcijom strelišta u SBB hali Jezero, Kragujevac dobija školu streljaštva na nivou kakvu, kao grad oružja, zaslužuje, kaže Milan Armuša, predsednik SK Čika mata. Rekonstrukcijom ovog strelišta stekli su se vrhunski uslovi za bavljenje ovim sportom a sada sledi rad i rezultati na radost svih nas. Najveća imena kragujevačkog i srpskog streljačkog sporta kao što su Pletikosić, Stefanović, Ristić počeli su baš ovde. Posle toliko decenija dočekali smo da, zahvaljujući gradu Kragujevcu, koji ima sluha za to što mi radimo i postižemo olimpijske, paraolimpijske medalje i imamo više svetskih i prvaka države u svim kategorijama i mnogo drugih medalja, pored titule najboljeg kluba u zemlji zadnjih pet godina, dobijemo jedno od najmodernijih trenažnih strelišta za vazdušno oružje u ovom delu Srbije i šire, kaže Armuš.

Više od pola života i tokom čitave karijere, Pletikosić, Stefanović i paraolompijac Dragan Ristić proveli su u streljani u hali Jezero.

Preuređen prostor strelišta u SBB hali Jezero je prava streljačka laboratorija i prostor gde će se najmlađi takmičari učiti streljačkoj veštini. Drago mi je da smo pored dobrih uslova za takmičarski deo u Drugoj gimnaziji, dobili i bazu za stvaranje novih talenata ali i otvoreno strelište za građanstvo i rekreativce koji žele da se oprobaju u ovoj veštini, kaže Stevan Pletikosić.

Milutin Stefanović, ocenjuje da je veoma je važno da se na ovaj način ulaže u infrastrukturu kako bi nove generacije koje od sportskih udruženja i organizacija očekuju da budu moderne i svaremene kao što je ovo strelište iznedrile nove šampiona. Streljački klub Čika Mata je iznedrio sportsiste olimpijskog ranga i jedan je od retkih klubova u Srbiji koji ima zlatnu i bronzanu olimijsku medalju, pored državnih u svojoj kolekciji, kazao je Stefanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar