Otvoren Atletski centar

U sklopu kompleksa otvorenih gradskih bazena, otvoren je Atletski centar u prisustvu gradonačelnika Nikole Dašića, direktora Srpskog atletskog saveza Slobodana Brankovića, člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića, direktora SPD Radnički Bratislava Urakovića i sekretara AK Radnički Slobodana Spasića.

Prvi put u istoriji grada, Atletski centar ima atletsku stazu koja je proširena peščanom jamom, čime je omogućeno da se tokom zime obavljaju trenažni procesi za više atletskih disciplina. Atletski centar koji je danas otvoren ima i kompletno opremljenu teretanu, a krajem marta će još jednom donacijom Srpskog atletskog saveza dobiti tartan stazu za atletski tunel.

Kada vidimo ove mlade ljude kojima se osmeh ne skida s lica, jasno nam je da su se svi radovali otvaranju Atletskog centra, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Sportski profesionalci koji ovde rade kazali su nam da imaju veliki problem da nadoknade fizičku kondiciju zbog toga što u zimskom periodu nisu mogli da sprovode trenažni proces. Sada imaju uslove da čitave godine bez prekida mogu da se bave atletikom. Srpski atletski savez nam je pomogao i zahvalni smo na tome. Danas imamo priliku da čujemo da posle nekoliko decenija u pripadajućoj sali za borilačke sportove ponovo imamo formiran džudo klub; teretana je zaista profesionalna i na visokom nivou. Najvažnija su nam deca, a atletika je jedan od bazičnih sportova značajan za njihov pravilan razvoj. Upravo zbog toga mi vredno radimo na tome da iznađemo adekvatno i kvalitetno rešenje za izgradnju atletskog stadiona, poručio je gradonačelnik Dašić.

Kada sam ovde bio pre par meseci i kada sam došao u ovu halu koja je tada bila u građevinskim radovima, molba je bila da Srpski atletski savez pomogne sa rekvizitima koje danas ovde imamo, kako bi atletičari mogli da u zimskom periodu sprovode svoj trenažni proces, kazao je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković. Ono što danas vidim je prelep atletski tunel u kojem atletičari mogu da treniraju i zimi, što je veoma značajno zbog toga što smo mi jedan od sportova koji zahteva dvanaest meseci trenažnog procesa. Grad je učinio veliki pomak i ovom prilikom se zahvaljujem u ime svih atletičara i klubova koji gravitiraju i rade u Kragujevcu na uslovima koji su sada napokon onakvi kakvi treba da budu.

Verujem da će Grad učiniti sve što je potrebno i da se izgradi moderan atletski stadion na kojem će moći da se organizuju domaća, ali i međunarodna atletska takmičenja. Kragujevac ima hotelsku infrastrukturu, autoput, blizu je i Beograd, tako da ne postoji nijedan razloga da se u Kragujevcu ne održavaju i velika atletska takmičenja, zaključio je Branković.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović je istakao da današnjim otvaranjem Atletskog centra Grad pokazuje svoja nastojanja da izgradimo i obnovimo. Domaćinskim, poštenim i odgovornim odnosom prema gradskoj imovini, želimo da opravdamo ukazano poverenje naših građanki i građana.
Ukupna ulaganja u ovaj prostor su preko 25 000 evra, sa zajedničkim sredstvima i donacijama Srpskog atletskog saveza. Nakon što smo započeli rekonstrukciju Atletskog centra, Atletski savez Srbije je prepoznao trud Grada i donirao je veoma vrednu i profesionalnu teretanu. Pored atletske staze koja je proširena peščanom jamom, imamo i malu borilačku salu za rvače i džudiste, koja će se i dalje opremati i gde će biti potpuno besplatni treninzi za svu našu decu.

Takođe, imamo opremljen i spreman atletski dom i nadamo se da će ovo pomoći da rezultati naših atletičara budu bolji. U ovoj godini želimo da započnemo pravljenje novog atletskog stadiona i time na najbolji način zaokružimo atletsku infrastrukturu.
Svako bira svoj trag koji ostavlja tokom obavljanja javne i odgovorne funkcije. Mi želimo da ostavimo trag budućnosti, trag rada i truda, trag borbe za bolji i lepši Kragujevac, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar