Oslabljeni Radnički 1923 izlazi na megdan TSC-u

Još jedan veliki izazov je pred izabranicima trenera Dejana Joksimovića. Nakon nesrećnog poraza u susretu sa beogradskim Partizanom proteklog vikenda, fudbaleri Radničkog 1923 putuju na krajnji sever Srbije, u Bačku Topolu, gde će sutra od 18.30 časova odmeriti snage sa ekipom TSC-a, koja je igrama i rezultatima u dosadašnjih osam kola istakla kandidaturu za visok plasman na tabeli.

Nisu se Kragujevčani još uvek pomirili sa olako ispuštenim bodom na utakmici protiv Partizana. Dejan Joksimović i njegovi saradnici iz stručnog štaba pokušali su da igračima odvrate pažnju sa poraza u susretu sa beogradskim “crno-belima” i preusmere je na duel sa TSC-om u Bačkoj Topoli.

– Mi smo i pre duela sa Partizanom igračima jasno stavili do znanja da je to utakmica u kojoj oni nemaju puno toga da izgube, a mogu da dobiju mnogo. Sigurno da je taj nesrećno primljeni gol u finišu utakmice predstavljao veliki psihološki udarac za igrače, ali mislim da su i oni sami shvatili da moraju što pre da podignu glave, zaborave na ovaj poraz i okrenu se narednim utakmicama – poručuje Joksimović.

Govoreći o kvalitetu predstojećeg rivala, ekipe TSC-a, strateg kragujevačkog tima ističe da je to jako dobro organizovan klub, koji se već nekoliko godina unazad nalazi u samom vrhu srpskog fudbala.

– TSC je klub koji pored značajnih ulaganja u infrastrukturu, dosta sredstava izdvaja i za igrački kadar. I ove sezone imaju jednu izuzetno kvalitetnu ekipu koja se trenutno visoko kotira na tabeli. Trenerski pečat mog kolege Žarka Lazetića je i te kako vidljiv u njihovoj igri, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi. Očekuje nas, dakle, još jedna izuzetno teška utakmica, ali smo spremni da pružimo svoj maksimum u pokušaju da dođemo do pozitivnog rezultata – dodaje Joksimović.

Šef struke kragujevačkog superligaša najavio je i određene korekcije u timu, kako bi se sačuvali igrački resursi za naredne takmičarske izazove, a pre svega za susret sa ekipom Novog Pazara u ponedeljak na stadionu “Čika Dača”.

– Igrači su se na prethodnoj utakmici protiv Partizana prilično potrošili, kako fizički, tako i emotivno. U skladu sa tim doneli smo odluku da za utakmicu protiv TSC-a malo „promešamo karte“ i šansu pružimo nekim igračima sa manjom minutažom u prethodnom delu takmičenja. Sigurno da ovi momci imaju kvalitet da iznesu teret utakmice i da maksimalnim zalaganjem na terenu opravdaju ukazano poverenje – smatra Joksimović.

Kragujevački superligaš biće značajno oslabljen na ovom gostovanju. Na spisku povređenih igrača nalaze se kapiten Marko Mirić, štoper Dušan Cvetinović i neumorni Miloš Vidović, dok će Uroš Vidović pauzirati zbog zarađenog crvenog kartona na utakmici protiv Partizana.

Televizija Arena Sport direktno će prenositi utakmicu iz Bačke Topole na svom drugom kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odloženi snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar