Omladinci Bokserskog kluba Radnički na državnom prvenstvu osvojili pet medalja

Na nedavno završenom pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za mlađe kategorije, kadeti i juniori kragujevačkog Bokserskog kluba Radnički osvojili su pet medalja, i to jedno zlato, dva srebra i tri bronze. Uspešne takmičare i njihove trenere danas je u zgradi Gradske uprave primio član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Ovo je još jedan rezultat sjajnih trenera koje ima naš grad, kazao je član Gradskog veća. Drago nam je što imamo bokserku Teodoru koja je osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji na nivou Srbije, zbog čega verujemo da ćemo imati veći broj mladih reprezentativaca, a sutra možda i nove olimpijce. Grad Kragujevac, naglasio je Stevović, se trudi da podrži ovakve regrutne mlade škole koje pomažu da ovaj sport bude još popularniji i da raznim projektima poput rekonstrukcije bokserske sale u Velikom parku ponudi potpuno nov i bolji prostor za naše sportiste kako bi u budućnosti napravili još bolje rezultate.

Ovo je naše prvo učešće u Ligi Srbije i od šest takmičara petoro je odnelo pobedu. Deca su dala maksimum iako nisu imala mnogo iskustva, rekao je prvi trener Bokserskog kluba Radnički, Vasko Stanišić i objasnio da su naši omladinci za konkurente imali decu sa odigranih 40-50 mečeva dok oni nemaju još ni deset. Svi treneri i javnost su iznenađeni tim uspehom. Ovo je zaista odlična generacija. Svi su dobra deca, dobri đaci i redovni na treninzima, istakao je Stanišić i izrazio nadu da će današnji prijem biti njihov dalji podstrek za napredovanje i još bolje rezultate.

Dobitnik zlatne medalje je Teodora Đokić, srebrnih braća Mateja i Mihailo Velić, dok su bronzu osvojili Filip Bakić i Strahinja Stojanović. Mihailo Velić je odmah nakon takmičenja pozvan u reprezentaciju i trenutno se nalazi na pripremama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar