Olimpijakos uspešniji od Radničkog u Atini

U sedmom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju grčkom Olimpijakosu, jednom od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, rezultatom 11:7.

Kragujevčani su u Atinu otputovali bez prvog golmana, Lazara Dobožanova, koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije, krajem prethodne godine, ali su i u takvom sastavu pružili veliki otpor rivalu, pogotovo u prve tri četvrtine.

Sa druge strane, favorizovani Olimpijakos bio je u punom sastavu i predvođen najboljim igračem sveta u prošloj godini i bivšim vaterpolistom Radničkog, Filipom Filipovićem, te dvojicom hrvatskih i šestoricom srebrnih, olimpijskih, grčkih reprezentativaca, upisao nove bodove.

Izabranici Uroša Stevanovića dobro su otvorili utakmicu i dva puta su vodili, golovima Stanojevića i Miličića, ali se potom razigrao centarski tandem grčke reprezentacije Murikis-Kolomvos, posle čega su pirejski „crveno-beli“ otišli na „plus tri“ sredinom druge četvrtine (6:3).

U finišu poluvremena Miloš Ćuk je vratio Radnički u igru (6:4), a sa takvom rezultatskom distancom ušlo se i u poslednji period, pošto su u trećem periodu precizni bili samo Funtulis i Janković – 7:5.

Na startu odlučujuće deonice Olimpijakos je postigao dva brza gola preko Murikisa i Geniduniasa i nagovestio osvajanje celog plena – 9:5. Razbranio se i sjajni golman hrvatske reprezentacije, Marko Bijač, što je razvilo i kontre domaćih, koji su potom u dva navrata bili i na pet golova „viška“.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Funtulis i Murikis sa po tri gola, a pratili su ih Genidunias i Filipović sa po dva. Na drugoj strani, Miloš Ćuk je protivničku mrežu tresao tri puta.

Kragujevčani se već u nedelju, od 19 časova, sastaju sa Crvenom zvezdom, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“. Ulaznice za taj duel su u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu bazena.

Olimpijakos – Radnički 11:7 (4:3, 2:1, 1:1, 4:2)

ATINA – Bazen: Papastrateo. Sudije: Arkadi Vojvodin (Rusija) i Majkl Cvart (Holandija).

OLIMPIJAKOS: Bijač, Gramatikos, Gilas, Genidunias 2, Funtulis 3, Guvis, Dervisis, Bušlje, Murikis 3, Filipović 2, Krisospatis, Kolomvos 1, Zerdevas. Trener: Teodoros Vlahos.

RADNIČKI: Milutinović, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk 3, Radulović, Ukropina, Pljevančić, Toholj, Miličić 1, Lukić 1, Vrlić, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar