Odbojkaši Radničkog protiv subotičkog Spartaka na startu plej-ofa

Odbojkaška sezona u Srbiji polako ulazi u svoju završnu fazu. Nakon prilično uspešnog ligaškog dela takmičenja i osvojenog četvrtog mesta na završnoj tabeli BPŠ Superlige Srbije, odbojkaše Radničkog u sredu od 16.30 časova u „SBB Jezeru“ očekuje prva utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa protiv subotičkog Spartaka.

Kragujevčani mogu biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima u dosadašnjem delu sezone. Pored plasmana u finale Kupa Srbije, Šumadinci su posle dužeg niza godina izborili izlazak na evro-scenu, a želja svih u klubu je da se ova jako uspešna sezona zaokruži osvajanjem bar jednog domaćeg trofeja.

Mi smo nakon dužeg vremenskog perioda uspeli da izvadimo „evropsku vizu“, što je po meni jedan veliki uspeh za ovaj klub. Sigurno da je bilo utakmica koje smo mogli da odigramo znatno bolje, ali smo, čini mi se, na kraju ovaj regularni deo sezone završili na mestu na kome zaslužujemo da budemo. Sada nas očekuje četvrtfinale plej-ofa, gde ćemo za protivnika imati vrlo neugodnu, borbenu i izuzetno motivisanu ekipu Spartaka iz Subotice. Pred nama je velika borba i svi igrači moraju da pruže svoj maksimum kako bismo prošli u polufinale, smatra Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.

Predstojeći protivnik odbojkaša Radničkog u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, ekipa subotičkog Spartaka, već godinama unazad beleži prilično zapažene rezultate na domaćoj odbojkaškoj sceni. Popularni „golubovi“ su u dva navrata uspevali da doguraju do polufinala plej-ofa, gde ih je prvi put zaustavio Novi Pazar, a godinu dana kasnije i beogradska Crvena zvezda.

I ove sezone Subotičani ostvaruju dobre rezultate, pa su tako ligaški deo takmičenja okončali na petoj poziciji, sa samo pobedom manje u odnosu na Kragujevčane.

Interesantno je napomenuti da je upravo Radnički, uz novosadsku Vojvodinu, jedina ekipa koja je uspela da savlada Spartak u oba prvenstvena duela ove sezone – u „Dudovoj šumi“ bilo je 3:2, a u „SBB Jezeru“ 3:1 za izabranike Dragana Kobiljskog.

Spartak je jedna jako dobra, borbena ekipa, koja u poslednje vreme beleži odlične rezultate. Očigledno je da su tempirali formu za sam kraj prvenstva, tako da su prilično ozbiljan protivnik. Naravno da je naša želja da ovu seriju završimo u dva meča, ali smo isto tako svesni da to neće biti lak zadatak i da samo maksimalno fokusirani i spremni možemo do plasmana u polufinale plej-ofa, ističe kapiten Radničkog Irfan Hamzagić.

Četvrtfinale plej-ofa igra se na dve dobijene utakmice, a Radnički je kao bolje plasirana ekipa na tabeli stekao prednost domaćeg terena u prvom meču.

Druga utakmica između odbojkaša Radničkog i Spartaka igra se u nedelju, 7. marta, u subotičkoj hali „Dudova šuma“, dok je eventualna majstorica predviđena za utorak, 9. mart, na parketu kragujevačkog „SBB Jezera“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar