Odbojkaši Radničkog gostuju Vojvodini na startu mini-lige

Drugi deo takmičenja u BPŠ Super ligi Srbije za odbojkaše, tzv. mini-liga, kroz koju će se šest najbolje plasiranih klubova regularnog dela sezone boriti za plasman u plej-of, startuje ovog vikenda. Odbojkaše Radničkog u prvom od deset predviđenih kola očekuje gostovanje novosadskoj Vojvodini, u subotu, 22. februara, od 17 časova i 30 minuta.
Radnički je, baš kao i prošle sezone, regularni deo lige okončao na šestoj poziciji. Nakon sjajnog početka sezone, kada su odličnim rezultatima najavili ozbiljnu kandidaturu za visok plasman, Kragujevčani su opterećeni brojnim povredama igrača polako krenuli da posustaju, pa su tako u poslednjih šest utakmica zabeležili samo jedan trijumf.
U međuvremenu ekipa je pretrpela nekoliko promena u igračkom kadru, a došlo je i do smene na mestu trenera, tako da je umesto Ivana Blagojevića kormilo kragujevačkog kluba preuzeo Dragan Kobiljski, trener trofejnog pedigrea. Iako je u poslednje vreme vidljiv određeni pomak, posebno kada je u pitanju energija među igračima, Radnički i dalje ne uspeva da veže nekoliko dobrih rezultata u kontinuitetu.
Momci pokušavaju da sprovedu sve što tražim od njih, ali nam je potrebno vreme da se priviknemo jedni na druge. Usled povreda, mi smo već duže vreme bez nekog kontinuiteta u treninzima, tako da fizički ne možemo da iznesemo sve periode igre do kraja. Zbog toga nam se i dešava da igramo u talasima. Ipak, očekujem da ćemo kako sezona odmiče igrati sve bolje i bolje. Osećamo da je kragujevačka publika uz nas i ja sam siguran da će ovi momci dati sve od sebe u nastavku sezone, a za koliko će to biti dovoljno – pokazaće vreme, konstatuje Kobiljski.
Kragujevčane u narednih mesec dana očekuje niz teških utakmica protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Dušan Lopar, kao igrač sa dugogodišnjim superligaškim iskustvom, ne pamti kada je domaće takmičenje bilo na ovako visokom nivou.
Zadnjih 10-15 godina koliko se ja bavim odbojkom, ne pamtim kada je liga bila ovako ujednačena i jaka. Bukvalno svako svakog može da dobije, što je u neku ruku dobro za srpsku odbojku jer donosi veće interesovanje publike. Što se nas tiče, ukoliko promenimo određene stvari u našoj igri, poput tih povremenih padova u toku utakmice, mislim da se možemo nadati dobrom plasmanu, ocenjuje srednji bloker Radničkog.
Već u prvom kolu mini-lige Šumadince očekuje veliki izazov na gostovanju aktuelnom šampionu i najbolje plasiranom timu regularnog dela BPŠ Super lige Srbije, novosadskoj Vojvodini.
Obe ekipe se, figurativno rečeno, poznaju „u dušu“, budući da su se u dosadašnjem delu sezone sastajale u četiri navrata – dva puta u prvenstvu i isto toliko u Kupu Srbije. Novosađani su slavili u tri navrata, mada su Kragujevčani u svakom od ovih mečeva bili ravnopravan rival popularnim „lalama“ i malo je falilo pa da rezultatsko klatno prevagne na njihovu stranu.

Vojvodina je nešto lakši raspored u finišu regularnog dela takmičenja iskoristila da veže četiri pobede u nizu i podigne formu i nivo samopouzdanja pred samu završnicu šampionata. Ekipa Siniše Gavrančića ove sedmice završava učešće u Ligi šampiona, pa će sada sve svoje snage moći da usmeri ka domaćoj sceni, gde će imati jako težak posao da sačuva mesto na šampionskom tronu.
S obzirom na prethodne duele Kragujevčana i Novosađana, očekuje nas još jedan izuzetno zanimljiv i rezultatski neizvestan meč u maloj sali SPC „Vojvodina“, u kome će psihička stabilnost i mirnoća u odlučujućim momentima u velikoj meri uticati na odluku o konačnom pobedniku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar