Obnovljena sportska igrališta kod Sokolane

Obnovljena i izgrađena po najvišim standardima sportska igrališta kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zvanično je predao na upotrebu sportskim klubovima, udruženjima, mladim sportistima i svim sugrađanima koji svoje slobodno vreme provode baveći se sportom. Pored direktora preduzeća, predstavnika grada i Kolonaca, predaji terena prisustvovao je nekadašnji košarkaški reprezentativac, Kragujevčanin  Raško Katić.

O značaju i pravoj vrednosti ovog projekta govore osmesi naših građana koji su danas ovde, mladih i dece koji igraju  basket i fudbal, ali i budućih generacija koje će na ovim terenima da odrastaju.  Sportska igrališta su veoma bitna jer okupljaju mlade koji  svoje prve sportske korake prave na igralištima u svom naselju, uz loptu ili bilo koji drugi sport ali skolonjeni sa ulice i sa interesovanjima za zdrav život i  sport, kaže gradonačelnik Dašić.  Nama je prioritet da svaki deo grada ili naselje dobije sportsko igralište, igralište za decu i park. Nedavno smo u Erdeču otvorili igralište za mališane, planiramo da nastavimo u tom pravcu,  očekujemo da će preduzeće Šumadija d.o.o.  Kragujevac uspeti da uradi sve ono što imamo u planu, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Za rekonstrukciju i izgradnju fudbalskog i kopšarkaškog igrališta i uređenje parka kod Sokolane, uloženo je preko 8 miliona dinara.  Za ograde sportskih terena, izradu i postavljanje golova za mali fudbal i rukomet i košarkaške konstrukcije za basket 3×3, utrošeno je oko 2,5 miliona dinara, dok je za asfaltiranje igrališta, staza i postavljanje parkovskog mobilijara izdvojeno 6 miliona dinara. Izvođači radova su preduzeća Kragujevac d.o.o i JKP Šumadija Kragujevac.

Jedno od prvih igrališta koje sam posetio bilo je ovo u Staroj radničkoj koloniji,  čuveno igralište koje decenijama unazad okuplja veliki broj sportskih organizacija i udruženja, mlade sportiste i decu. Dugo se u ove terene nije ulagalo i više je bilo pocepanih lopti i patika na terenima nego prave igre, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Ovi tereni su bili među prioritetima i ozbiljno smo pristupili njihovojj izgradnji po najvišim standardima kakve naši sugrađani i zaslužuju. Grad šalje snažnu poruku da mislimo na svu decu u našem gradu i da želimo da razvijemo sportsku infrastrukturu kojom će svaki deo grada ili naselje dobiti svoje sportske terene i dečija igrališta. Očekujem da će se na ovim terenima odigravati veliki sportski susreti, rekao je Stevović.

Na teritoriji  mesne zajednice Stara radnička kolonija postoji i nekoliko školica sporta, u Sokolani se održavaju treninzi karatea, gimnastike i atletike a na terenima ispred svakodnevno treninzi fudbala i košarke. Slobodno vreme na igralištima i u parku kod Sokolane provodi veliki broj mladih ali i starijih sugrađana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar