Novosađanke nedostižne za Kragujevčanke

Košarkašice Radničkog pretrpele su ubedljiv poraz na gostovanju novosadskoj Vojvodini 021 u utakmici 17. kola Prve ženske lige Srbije – 66:89 (18:26, 12:23, 18:25, 18:15).
Nisu Kragujevčanke uspele da pruže jači otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Novosađanke su bez većih problema opravdale epitet favorita i nanele ekipi Nenada Milovanovića četrnaesti poraz u tekućoj sezoni.
Već je tokom uvodnog perioda igre do izražaja došao individualni kvalitet igračica novosadskog tima, posebno kapitena Jovane Adamović, koja je u prvih deset minuta utakmice nanizala 12 poena.
Kragujevčanke su nekako odolevale, ali su pred sam kraj ove deonice morale da se suoče sa dvocifrenim deficitom (24:14).
Problem je dodatno intenziviran početkom druge četvrtine, kada su domaće košarkašice serijom 10:0 izbile na maksimalnih „plus 18“ (36:18).
Uzalud su „crvene“ pokušavale ponovo da uhvate rezultatski priključak. Ekipa Vojvodine 021 je očuvala stečenu razliku do odlaska na veliki odmor (49:30), a zatim se tokom treće deonice „odlepila“ na ogromnih „plus 30“ (69:39), tako da se pitanje pobednika više nije dovodilo u pitanje.
Izostanak rezultatske neizvesnosti omogućio je trenerima obe ekipe da u poslednjoj deonici odmore glavne igračice i pruže šansu mlađim snagama.
Novosadski tim je do novog trijumfa predvodila pomenuta Jovana Adamović sa 21 poenom. Milina Mišeljić je ubacila 18, Sara Opačić 14, a Mina Đorđević i Jovana Jovović po 10 poena.
U redovima Radničkog najbolji utisak ostavila je Nina Tešić sa 13 poena. Pored nje, dvocifrena u kragujevačkom sastavu bila je još samo Ntumba Titi, koja je postigla 11 poena, uz 8 uhvaćenih lopti.
Kragujevčanke su nakon ovog poraza ostale u donjem delu tabele sa skorom od tri pobede i četrnaest poraza
Ekipu trenera Nenada Milovanovića u sredu od 14 časova na parketu „SBB Jezera“ očekuje jedan od odlučujućih mečeva u borbi za opstanak protiv Vrbas Medele.

Post Author: Milan

Ostavi komentar