Nova pojačanja u Radničkom 1923

Posle Nigerijca Žofrija Činedua i iskusnog štopera Milana Mitrovića, fudbaleri Radničkog 1923 angažovali su još dvojicu igrača, ofanzivnog vezistu Vasilija Đurića (24) i mladog čuvara mreže Miloša Mladenovića (21).

Vasilije Đurić stiže iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, gde je protekle jeseni bio jedan od vodećih igrača, a prethodno je nastupao za beogradski Sinđelić, OFК Beograd, TSC iz Bačke Topole i Inđiju. Sa Radničkim je ugovorio saradnju do kraja naredne sezone.

– Zahvalan sam sportskom direktoru Slavku Peroviću i šefu stručnog štaba Dejanu Joksimoviću na ukazanom poverenju. Znam da se od mene očekuje da odmenim Nemanju Tomića, što neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da se radi o vrhunskom igraču. Pratio sam Radnički tokom jeseni, smatram da su pružali zaista izvanredne igre i verujem da ćemo u istom ritmu nastaviti i na proleće. Poznajem većinu budućih saigrača, tako da neću imati problema sa uklapanjem u ekipu. Ovo je za mene jedan novi izazov, prilika da se ponovo dokažem u superligaškoj konkurenciji i nastojaću da maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama opravdam ukazano poverenje – poručio je Đurić.

Miloš Mladenović je ponikao u Dubočici iz Leskovca, zatim je branio za Dinamo iz Vranja, dok je poslednjih godinu dana čuvao gol Jedinstva iz Paraćina. Mladi golman se obavezao na saradnju do maja 2026. godine.

– Dolazak u jedan tako veliki klub kao što je Radnički 1923 i prilika da branim u superligaškom rangu takmičenja predstavlja ogroman iskorak u mojoj karijeri. Svestan sam kvaliteta i brojnosti konkurencije, ali sam spreman da se dobrim radom dokažem stručnom štabu i izborim za mesto među stativama – izjavio je Mladenović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar