Moćni Radnički dobio prvu rundu polufinala

Odbojkaši Radničkog su u prvom susretu polufinala Kupa Srbije motivisanom i na momente atraktivnom igrom savladali ekipu Partizana Efbet iz Beograda rezultatom 3:1 i stekli prednost i veliku šansu pred revanš krajem godine u Beogradu da kalendarsku godinu završe plasmanom u finale i tako ostvare jedan od zacrtanih ciljeva sa početka sezone.

Krenuo je bolje Partizan i prvi poveo 1:3 as servisom Bataka. Izjednačio je Ristić (3:3), no gosti opet prave 2 poena prednosti (3:5). Stabilizovao je igru domaćin, došao do prednosti 9:7, što je iznudilo reakciju minutom odmora klupe Partizana, no Kovač blokom podiže na 10:7. Održavao je Radnički 3 poena prednosti, a onda je usledio nokaut za gostujuće igrače. Započeo je blokom Goić, nastavio Ristić sa dva poena za 17:11, a nadovezao se i kapiten Blagojević dobrim servisom za 19:12. Tada se već znalo na čiji konto ide prvi set, koji su domaći odbojkaši znalački priveli kraju rezultatom 25:17 za vođstvo od 1:0 u setovima.

Sam početak drugog dela igre je nagoveštavao sličan scenario kao u prvom. Nakon izjednačenog početka, domaćin dolazi do prednosti 7:4, pa 8:5, međutim sa par dobrih poteza Partizan preko Mrdaka dolazi u vođstvo 9:10, za prvi tajm aut domaćina. No i nakon njega gosti blokom Jankovića vode 10:13, a onda serijom poena dolaze do velike prednosti 13:19. U tim trenucima igračima Radničkog ništa nije išlo od ruke, nizale su se i greške, pa Beograđani izjednačuju na 1:1 u setovima rezultatom 16:25.

Videlo se na početku trećeg seta da je četa Alekse Brđovića brzo zaboravila prethodni deo igre i rešila da zagospodari parketom dvorane Jezero. Blokovima Goića i Blagojevića stiču startnu prednost 4:1, koju trener Janić prekida minutom odmora, a nakon velike borbe njegovi igrači uspevaju da dođu do egala (8:8). No tada na scenu stupa „crvena furija“ koja raznovrsnom igrom i sa dva uspešna bloka Bohareva dolazi do 14:9, a potom i do 17:11, pa velikih 19:12 u završnoj fazi seta. Uspeli su gosti preko Mrdaka da smanje na 20:15, što strateg domaćih Brđović seče tajm autom i vraća stvari na svoje mesto. Serijom 5:1 Radnički dolazi do prednosti od 2:1 konačnim skorom 25:16.

Očekivalo se da gosti u četvrtom setu krenu na sve ili ništa, no domaćin hladne glave i sigurne ruke započinje ovaj deo igre i na samom početku uspostavlja prednost 4:2 za rani tajm aut gostiju koji im ništa dobro nije doneo. Rasla je prednost crvenih, razigrali su se svi igrači, pa sa dva uzastopna bloka Bohareva imaju velokih plus 6 (9:3). Leteli su po terenu domaći odbojkaši, zatvorili sve prolaze u odbrani, rešetali sa svih pozicija u napadu, dok su gosti delovali poprilično zbunjeni i ušavši u seriju grešaka izazvanih sjajnim kreacijama Kragujevčana, ostali na 6 osvojenih poena sve do rezultata 19:6. Kraj seta je bila stvar rutine gde je domaćin dobrim blokovima, došavši do cifre od 17, Goića, Kovača i Blagojevića koji su doveli svoj tim do krajnjih 25:9 i trijumfa od 3:1 u prvom polufinalnom duelu Kupa Srbije.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Ristić i Blagojević sa po 15 osvojenih poena, dok su kod crno-belih najuspešniji bili Mrdak sa 13 i Daniel sa 10.

RADNIČKI – PARTIZAN EFBET  3:1 (25:17, 16:25, 25:16, 25:9)

KRAGUJEVAC

Hala: SBB Jezero

RADNIČKI: Ivanković, Goić 11 (5bl), Pantović (libero), Vukmirović, Petrović 1 (1bl), Milutinović, Ristić 15 (2bl), Blagojević 15 (1bl), Matić, Radević, Boharev 8 (3bl), Stanojević, Kovač 14 (5bl).

PARTIZAN: Mandić 8, Daniel 10 (1bl), Dopuđ, Popović, Batak 4 (2bl), Mrdak 13, Tadić, Janković 2 (1bl), Đurđević, Cvetković, Petrović, Bjelica 3 (1bl), Kapur, Matić.

Ekipa Radničkog se okreće prvenstvenim obavezama, gde će u 8. kolu BPŠ Superlige gostovati Jedinstvu u Staroj Pazovi u petak 25. novembra.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar