Mladi karatisti doneli medalje u Kragujevac sa prvenstva sveta

Od 11. do 12. juna u Beogradu je održano Prvenstvo sveta u karateu, na kojem su nastupili i takmičari ”Šumadija karate dođoa”. Ovom prilikom Kragujevčani su osvojili po dve srebrne i bronzane medalje.

Reprezentaciju JKA Šotokan saveza Srbije upotpunilo je 11 reprezentativaca iz ”Šumadija karate dođoa”: Mina Šuković, Luka Jovanović, Irina Dukadinoski, Luka Jokić, Nemanja Antonijević, Uroš Marković, Viktor Kostić, Nađa Dunjić, Jovana Jovanović, Vladimir Janković i Bogdana Terzić. Troje reprezentativaca je zbog zdravstenih problema moralo da otkaže svoj nastup samo par dana pre početka prvenstva za koje su se spremali tokom cele godine.

Nemanja Antonijević je sjajnim nastupom u izuzetno brojnoj konkurenciji dečaka starih do 7 godina osvojio bronzanu medalju u katama.

Vladimir Janković se domogao bronzane medalje u konkurenciji dečaka starih od 10 do 11 godina.

Ženski kata tim u sastavu Irina Dukadinoski, Jovana Janković i Nađa Dunjić sjajnim nastupom stigao je do srebrne medalje u konkurenciji devojčica od 6 do 11 godina.

Mladi muški kata tim u sastavu Nemanja Antonijević, Uroš Marković i Viktor Kostić izborio je srebrnu medalju u kategoriji dečaka starih do 7 godina.

Post Author: Milan

Ostavi komentar