Mlade rukometašice SPD Radnički ponos Kragujevca

Rukometašice SPD Radnički, godište 2005/2006, drugi tim Ženskog rukometnog kluba vredno rade i treniraju a u tome punu podršku im pružaju trener i uprava Kluba. Podstrek za održavanje ali i osvajanje više pozicije kao i više snage na parketu su konstantni uspesi i stabilno prvo mesto na listi Prve lige Zapad. Trening i prijateljsku utakmicu sa devojkama iz Gornjeg Milanovca sa tribina Sportske hale Jezero SBB pratio je Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Grad Kragujevac će uvek stati iza rezultata i radu sa decom, jer smo svesni da bez kvalitetnih mladih selekcija, nećemo imati mogućnost da se zovemo gradom sporta, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Naša deca traže samo odgovarajuće uslove i opremu za trening a rezultati su na njima. Siguran sam da će ova generacija osvetlati obraz Kragujevcu u bliskoj budućnosti, a mi smo već sada ponosni na njih. Generacija 2005/2006 su okosnica i regrutna baza ženskog rukometa u Kragujevcu. NJihova igra i u seniorskoj konkurenciji, kao drugi tim SPD Radnički, pokazuju da Kragujevac može da računa na njih i u budućnosti. NJihova posvećenost da stalno rade na sebi, na usavršavanju svojih veština, ogromna želja za pobedama, gura ih da rade još više i bolje, a sve to ih vodi u nove pobede, istakao je Stevović.

Marija Lojpur Gajović, koordinator ženske selekcije ŽRK Radnički s ponosom ističe da pored devojčica 2005/2006. godišta, klub ima još dve selekcije mlađih kategorija koje su jednako vredne i posvećeno treniraju. Veštini i tehnikama rukometa uči ih Bojan Milentijević, dugogodišnji rukometni trener koji je stvorio mnoga imena kragujevačkog ženskog rukometa.

Pored prvog tima, ponos ženskog rukometa jesu petnaestogodišnje Kragujevčanke koje već igraju seniorski rang takmičenja kao drugi tim. Do toga su ih doveli treninzi i posvećenost. U sali Druge kragujevačke gimnazije već osam godina 5 puta nedeljno treniraju posvećeno i bez izuzetka, ne propuštaju treninge a jedinstvo u timu ih drži na stabilnom prvom mestu na listi Prve lige Zapad – kaže jedno od najpoznatijih imena ženskog rukometa, zaslužni sportista Republike Srbije koja  danas sa pozicije selektora  svoje iskustvo prenosi mladim rukometašicama.

Inače, prema Marijinim  rečima, devojke se spremaju za takmičenje u Prvoj ligi Zapad koje se očekuje da počne krajem februara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar