Mirne mreže u Lučanima

Tradicija se nastavlja. Radnički 1923 se i sa četvrtog uzastopnog gostovanja lučanskoj Mladosti vratio neporažen, doduše bez lovorika, ali sa vrednim bodom kojim se učvrstio među prvih osam ekipa na tabeli Mocart Bet Superlige Srbije – 0:0.

Pravo je čudo kako je jedna tako dinamična i borbena utakmica, koja je obilovala uzbuđenjima, naročito u prvih 45 minuta, okončana bez golova. Šumadinci su bili ravnopravan rival veoma motivisanom i agresivnom domaćinu, posebno u prvom delu susreta, kada su propustili nekoliko zaista izglednih prilika da dođu do pogotka.

U drugom poluvremenu Lučanci su pojačali pritisak i primorali “crvene” da više vode računa o svom golu, ali to ne znači da su izabranici trenera Dejana Joksimovića bili u podređenom položaju. Naprotiv, uspeli su Kragujevčani da zaprete u par navrata iz tranzicije, ali je opet izostala prava završnica.

Dosta uzbuđenja viđeno je u prvih desetak minuta utakmice. Prvi su domaći pripretili preko Radivojevića, ali je Leković bio na visini zadatka, da bi potom uzvratio Čolović, međutim, ovoga puta se istakao mladi golman ekipe iz Lučana Željko Samčović.

Loše ispucavanje lopte od strane Dušana Cvetinovića moglo je skupo da košta Kragujevčane u 7. minutu utakmice, ali srećom Bojović nije bio dovoljno precizan. Samo minut kasnije Čolović je propustio kolosalnu priliku da dovede Šumadince u vođstvo, dok je u nastavku akcije Miloš Vidović snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca propisno zagrejao Samčovićeve dlanove.

Nije ni čuvar mreže Kragujevčana Stojan Leković, koji se posle tri utakmice pauze vratio među stative, bio besposlen u ovom delu utakmice. Sjajno je reagovao u 13. minutu, kada je zaustavio prilično nezgodan udarac Jojića.

Veliki peh zadesio je Šumadince u 18. minutu, kada se Evandro požalio na povredu zadnje lože, zbog čega je trener Joksimović morao da napravi prvu izmenu na utakmici.

Nemanja Tomić je sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca “načeo” Kolubaru u prošlom kolu, a malo mu je falilo da to slično ponovi i u Lučanima. Ipak, njegov “projektil” u 29. minutu je na putu ka golu zakačio Jojića, pa je Radnički 1923 na kraju dobio samo korner. Nakon udarca iz ugla zapretio je i Vidosavljević, ali je bio za nijansu neprecizan.

Domaćin je u 32. minutu uspeo da dođe do vodećeg pogotka, ali je on posle VAR provere ipak poništen zbog ofsajd pozicije koja mu je prethodila.

Do kraja prvog poluvremena beležimo još samo lukav pokušaj Čolovića iz slobodnog udarca, koji nije iznenadio opreznog Samčovića.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme nije obilovalo preteranim uzbuđenjima. Vredi pomenuti samo dobru akciju Čolovića po desnoj strani u 60. minutu, koju Krajišnik nije stigao da pretvori u pogodak.

Strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović je u samom finišu utakmice pružio šansu oporavljenom centarforu Marku Šimiću, koji je zbog povrede propustio prethodna dva prvenstvena duela sa Crvenom zvezdom i Kolubarom, kao i susret sa IMT-om u Kupu Srbije.

Bio je ovo četvrti remi Šumadinaca u ovoj sezoni, a prvi u poslednjih jedanaest prvenstvenih kola. Prethodno su “crveni” podelili bodove još u susretu sa beogradskim Čukaričkim sredinom avgusta na “Čika Dači” (1:1).

Fudbaleri Radničkog 1923 će u okviru predstojećeg 18. kola ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice, koja je tek ovog vikenda ostvarila svoju prvu pobedu u šampionatu. Biće to ujedno u poslednja utakmica koju će kragujevački superligaš odigrati pred svojom publikom u jesenjem delu sezone.

MLADOST (LUČANI) – RADNIČKI 1923 0:0

LUČANI
Stadion: FK Mladost.
Sudija: Pavle Tomić (Beograd).
Pomoćnici: Dragan Bogićević (Beograd), Boško Božović (Pirot).
Žuti kartoni: Milošević, Vesnić, Radivojević (Mladost), Pecelj, Cvetinović (Radnički 1923).

MLADOST (LUČANI): Samčović, Ćirković, Milošević, Vesnić, Leković, Baha, Ješić, Jojić, Radivojević (od 90. F. Babić), Mirić, Bojović. Trener: Dragiša Žunić.

RADNIČKI 1923: Leković, Ponjević, Ivanović, Cvetinović, Pecelj, M. Vidović, Krajišnik (od 67. Srnić), Čolović, Vidosavljević, Tomić (od 67. Stoiljković), Evandro (od 18. Maksimović) (od 81. Šimić). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar