Minimalac Radničkog 1923 protiv Ubljana

Pogotkom Slađana Nikodijevića u 22. minutu, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša pobedili su na glavnom terenu stadiona “Čika Dača” Jedinstvo iz Uba u petoj proveri ove zime – 1:0 (1:0).

Bio je ovo još jedan dobar pokazatelj trenutne forme i mogućnosti fudbalera Radničkog 1923. Baš kao i na nekoliko prethodnih utakmica, i ovoga je puta je primetno “duvalo” u odbrani Kragujevčana, pa je golman Raičević u par navrata bio primoran “vadi kestenje iz vatre”. Ipak, za svaku pohvalu je to što igrači Radničkog teže kolektivnoj igri i bržem oslobađanju od lopte, tako da je i na ovoj utakmici viđeno nekoliko jako lepih i tečnih akcija u režiji “crvenih”.
Kragujevčani su krenuli silovito i već u 2. minutu zapretili preko Radonjića, čiji je udarac uspeo da zaustavi golman Jedinstva Jovanović.

Srpskoligaš iz Uba je odolevao ovoj opsadi svog gola sve do 22. minuta, kada je Nikodijević pročitao Sajićevu nameru da vrati loptu svom golmanu, presekao to dodavanje i bez većih problema zatresao nebranjenu mrežu.
Bio je to, kako se ispostavilo, trenutak koji je odlučio konačnog pobednika, iako je i u nastavku susreta viđeno nekoliko prilika za promenu rezultata.
Gosti su prvi put ozbiljnije zapretili u 27. minutu nakon udarca iz ugla, ali je Raičević krajnjim naporom uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom.

Usledio je potom lukav udarac Vladimira Ćirovića, ali i efektna parada golmana gostiju Jovanovića za aplauze malobrojne publike na “Čika Dači”.
Kako se bližio kraj prvog poluvremena, tako su se gosti sve više oslobađali početnog pritiska i kretali odlučnije ka golu Kragujevčana.
U 39. minutu Rajević se našao u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, ali je Raičević na vreme krenuo u susret igraču Jedinstva i uspeo da mu “uđe u šut”. Nedugo zatim zapretio je i visoki Sajić posle kornera, ali je Popović uspešno raščistio situaciju pred svojim golom.
Petnaestominutni odmor očigledno je prijao fudbalerima kragujevačkog prvoligaša, koji su po povratku iz svlačionice zaigrali znatno angažovanije i stvorili su par lepih situacija pred golom protivnika, koje nisu uspeli da realizuju.
Najpre je u 54. minutu “sevnula” kontra Kragujevčana, koju je propustio da realizuje Maksimović, a samo minut kasnije Kovačević je sa ivice šesnaesterca šutirao tik pored stative. Usledio je još jedan pokušaj Kovačevića koji je završio preko gola, da bi na drugoj strani uzvratio Bošković, takođe bez željenog epiloga.

Rezervista Đurić je potom propustio dve kolosalne prilike da gostima iz Uba donese izjednačenje, dok na drugoj strani Maksimović nije uspeo da sa udaljenosti od šest-sedam metara matira Jovanovića.
U samom finišu utakmice Hadžić je posle soloprodora došao u izglednu poziciju za udarac, ali se tu stvorio požrtvovani Rađen i osujetio nameru napadača Jedinstva, tako da je na kraju ostalo minimalnih 1:0 za naš tim.

Poslednju proveru pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 imaće u petak, 21. februara, od 14 časova, kada će na glavnom terenu stadiona “Čika Dača” ugostiti lidera Srpske lige Zapad, ekipom  Borac 1926 iz Čačka.
RADNIČKI 1923 – JEDINSTVO (UB) 1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”
Gledalaca: 100
Sudija: Pavle Vasilijević (Kragujevac)
Pomoćnici: Dragan Kuljanin, Nikola Marković (takođe iz Kragujevca)
Strelac: Nikodijević u 11. minutu za Radnički 1923

RADNIČKI 1923: Raičević, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Popović, Ćirović, Kovačević, Ilić, Radonjić, Nikodijević. Igrali su još: Rađen, Grbović, Mijatović, Vidović, Aleksijević, Todorović i Maksimović.

JEDINSTVO (UB): Jovanović, Sajić, Andrić, Bošković, Rajović, N. Radojičić, Đokić, Mijatović, Jovičić, Đurđević, Milanović. Igrali su još: Adamović, Filipović, Đurić, Hadžić i Ranisavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar