Milosavljević: Napašćemo Duklu iz svih oružja

Voljom žreba, rukometaši Radničkog će na evropskom debiju ukrstiti koplja sa protivnikom koji iza sebe ima prebogatu tradiciju i visok rejting u evropskim razmerama, ekipom češke Dukle iz Praga. Sam podatak da Česi imaju osvojene 3 titule Lige Šampiona i 30 naslova prvaka svoje zemlje deluje impozantno i izaziva respekt kod rivala. Kako se suprostaviti češkom velikanu i izboriti prolazak u narednu rundu, najpozvaniji da iznese svoj sud je šef stručnog štaba Radničkog Žikica Milosavljević, sa kojim razgovor započinjemo ocenom kvaliteta suparnika:

Prvenstveno mogu da istaknem da je Dukla izdanak tradicionalne češke škole rukometa, koji datira još iz Čehoslovačke, gde su osvojili veliki broj titula prvaka države. Raspadom Čehoslovačke i u prvenstvu Češke predstavljaju neizostavan faktor. Radi se o ozbiljnom klubu, finansijski dobro potkovanom, koga je osnovala vojska i ta činjenica predstavlja dodatni faktor veličine. Osvojili su 3 naslova prvaka Evrope i imaju ogromnu tradiciju nastupa u evropskim takmičenjima. Današnja Dukla je spoj iskusnih, starijih i mladih, perspektivnih igrača, od kojih bih istakao reprezentativca Brezinu i bili su finalisti češkog plej-ofa. Naša ekipa je takođe miks mladosti i iskustva i smatram da ćemo moći uspešno da se nosimo sa njima. Ono što nama trenutno nedostaje je iskustvo na internacionalnoj sceni i na tome ćemo u budućnosti poraditi u vidu međunarodnih turnira. Siguran sam da u Prag idemo da odigramo jednu hrabru, dobru i kvalitetnu utakmicu sa čvrstom odbranom i puno golova.

Obzirom da Dukla ima ogromno međunarodno iskustvo, 3 lige šampiona, koliko je ta tradicija prednost bez obzira na trenutni sastav i formu?

Tradicija igra veliku ulogu u nastupima u evropskim takmičenjima i iako je ovo neka nova, mlada generacija, siguran sam da sa ponosom nose na grudima grb Dukle iz Praga. Takođe je bitno istaći i to da bi se ta tradicija održala, ekipa mora da bude spremna za sve izazove internacionalnih takmičenja. Smatram da je dobro što prvu utakmicu igramo u Pragu i imaćemo još jednu malu prednost zbog činjenice da će oni pre našeg duela odigrati dve prvenstvene utakice u 4 dana, dok će naša ekipa ući odmorna i dobro pripremljena u taj prvi susret i gde ćemo kroz video analizu steći uvid u njihove trenutne mogućnosti. Ono što takođe očekujem je da će ipak druga utakmica na našem terenu, pred domaćim navijačima biti prevaga u ovom dvomeču.

Da li već imate spremnu taktiku i oružje kojim ćete napasti Čehe?

Taktika će još uvek ostati tajna, jer smo u četvrtoj nedelji trenažnog procesa i do prvog susreta nam ostaju gotovo tri nedelje. Moja ideja je da napravimo taktiku i razvijemo stil igre za celu sezonu, a onda ćemo se kroz analize prilagođavati svakom protivniku, pa tako i Dukli. Igrači imaju zadatak da svako od njih odgleda po dve utakmice Dukle, tako steknu uvid u njihovu igru i spremni dočekaju analizu i taktičke varijante koje ću pred njih postaviti. Nema sumnje da ćemo u duele ući maksimalno spremni, napašćemo od prvog minuta i cilj nam je poznat – prolazak u drugo kolo Kupa Evrope, zaključio je šef stručnog štaba Radničkog Žikica Milosavljević.

Podsećamo da je prvi duel na programu u subotu 10. septembra od 17 časova u Pragu, a revanš će biti održan naredne subote, 17. septembra u 19 sati u SBB hali Jezero.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar