Metalac iskoristio brojčanu prednost

U utakmici bez većeg takmičarskog uloga, fudbaleri Radničkog 1923 su pred praznim tribinama stadiona “Čika Dača” poraženi od ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 1:2 (1:0). Kragujevčani su prvi došli do vođstva autogolom Jokovića, ali su u finišu prvog poluvremena ostali sa desetoricom igrača na terenu nakon što je Đorđe Maksimović zaradio direktan crveni karton, što su Milanovčani znali da iskoriste i golovima Krajišnika i Antonijevića došli su do preokreta i pobede.

Poslednji okršaj komšijskih rivala u superligaškoj konkurenciji imao je više prijateljski nego takmičarski karakter. Naime, i pre ovog kola znalo se da će Radnički 1923 u baraž za opstanak, a Metalac natrag u Prvu ligu Srbiju, pa su treneri oba tima, Nenad Lalatović i Milija Žižić, ovu utakmicu iskoristili da isprobaju igrače sa manjom minutažom u minulom delu sezone.

Tako je prve minute u seniorskom timu kragujevačkog superligaša upisao osamnaestogodišnji štoper Vladimir Tomović, a šansu je u drugom delu utakmice dobio i njegov ispisnik Đorđe Jovanović, koji je već imao priliku da zaigra za prvi tim Radničkog 1923 u jesenjem delu sezone.

Milanovčani su bolje ušli u utakmicu i zapretili su već na isteku prvog minuta igre preko Stefana Fićovića, da bi se četiri minuta kasnije u još povoljnijoj prilici za postizanje gola našao štoper Milanovčana Dušan Joković, ali je Lazar Raičević u oba navrata odlično odreagovao.

Umesto da zatrese mrežu Radničkog 1923, Joković je u 9. minutu poslao loptu u gol svog tima. Ognjen Ilić je uputio centaršut sa leve strane, Joković i golman Metalca Maslarević nisu su se baš najbolje sporazumeli i lopta je na kraju završila u mreži. Pri tom se i mladi golman milanovačkog tima povredio u ovoj situaciji, pa je među stative morao da stane prvi čuvar mreže ekipe iz Gornjeg Milanovca ove sezone Dušan Marković.

Beležimo potom još jedan pokušaj vrlo zapaženog Fićovića u 16. minutu, dok je na drugoj strani Blagojević imao lepu priliku da se upiše u strelce dva minuta kasnije, ali je šutirao pravo u Markovića.

27. minut donosi novi udarac Fićovića i još jednu dobru intervenciju Raičevića, da bi se potom u šansi pred golom Radničkog 1923 našao i Antonijević, koji je posle duplog pasa sa Krajišnikom šutirao pored stative.

Zatresla se u 38. minutu mreža Metalca po drugi put na današnjoj utakmici, ali je sudija Tomić na signalizaciju jednog od dvojice svojih pomoćnika poništio pogodak Đorđa Maksimovića zbog ofsajd pozicije.

Mladi napadač Radničkog 1923 ponovo se našao u centru pažnje u samom finišu prvog poluvremena, kada je u jednom duelu pred golom Metalca laktom zakačio Krajišnika, nakon čega mu je sudija Tomić bez konsultacije sa kolegama iz VAR sobe pokazao direktan crveni karton.

Isključenje Maksimovića u potpunosti je poremetilo Kragujevčane, koji su u prvih petnaest minuta igre u drugom poluvremenu dva puta kapitulirali. Najpre je Damjan Krajišnik u 50. minutu dobro odmerenim udarcem sa dvadesetak metara uspeo da iznenadi Raičevića i donese izjednačenje svom timu, a za potpuni preokret pobrinuo se Filip Antonijević deset minuta kasnije, posle akcije koju je inicirao Vasilije Đurić.

Nastavili su gosti da prete, pa je tako Đurić u 64. minutu naterao Stojana Lekovića na prvu ozbiljniju intervenciju nakon ulaska u igru.

Vredan pomena bio je i pokušaj Jovana Stojanovića u 83. minutu, ali se Leković još jednom istakao, dok je na drugoj strani uzvratio Blagojević, međutim, bio je to lak plen za Markovića.

Milanovčani su tako uspeli da upišu pobedu na svom oproštaju od superligaškog društva, dok se Kragujevčani sada okreću pripremama za predstojeće dve utakmice u baražu za opstanak, koje su na programu 25. i 29. maja.

Mada još uvek nije poznato ko će biti rival Kragujevčanima u ovom dvomeču, izvesno je da će četa Nenada Lalatovića gostovati u prvoj utakmici, a da će revanš odigrati pred svojim tribinama.

RADNIČKI 1923 – METALAC 1:2 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Sudija: Pavle Tomić (Beograd)
Pomoćnici: Petar Radić (Novi Sad), Stefan Vojnić (Boljevac)
Strelci: Joković (autogol) u 9. minutu za Radnički 1923, a Krajišnik u 50. i Antonijević u 60. minutu za Metalac.
Žuti kartoni: Grbović, Milićević (Metalac).
Crveni karton: Maksimović (Radnički 1923) u 45. minutu.

RADNIČKI 1923: Raičević (od 63. Leković), Janković (od 63. Milikić), Blagojević, N. Kovačević, Tomović, Srnić, Ilić (od 74. U. Vidović), Brnović, Trifunović (od 74. S. Kovačević), S. Jovanović (od 67. Đ. Jovanović), Maksimović. Trener: Nenad Lalatović.

METALAC: Maslarević (od 14. Marković), Milićević, Joković (od 46. Đurić), Bačkulja, Grbović (od 72. Mandić), Antonijević, Stojić, Krajišnik, Fićović, Luković (od 87. Pavlović), Prestiž (od 72. Stojanović). Trener: Milija Žižić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar