Meč sa Starim gradom za kratki predah pred nastavak velikih izazova

Posle nekoliko izuzetno teških utakmica u drugom delu sezone, vaterpoliste Radničkog u subotu, od 19.30 časova, na bazenu u Kragujevcu, očekuje nešto lakši rival, beogradski Stari grad.

Lider na tabeli veliki je favorit u ovom duelu, kako zbog činjenice da je Stari grad pretposlednji sa samo dva boda, tako i zbog ubedljive pobede u prvom okršaju, u Beogradu (20:8).

U odnosu na taj duel, Beograđani su pretrpeli veliki broj promena, pa su ih tako u zimskom prelaznom roku pojačala petorica igrača, kao i trener Marko Bašić, koji je prethodno bio na kormilu Banjice i Partizana.

Kragujevčani od početka drugog dela sezone igraju utakmice u ritmu sreda-subota, a tako će biti u najmanju ruku do početka aprila. Međutim, prilično dobro su se snašli u takvom rasporedu, pa su posle derbi pobeda nad Šapcem (13:7) i Novim Beogradom (7:6), preuzeli vodeću poziciju, a zatim su to prvo mesto potvrdili i na gostovanju Vojvodini (15:6). U međuvremenu su eliminisali i Strazbur u osmini finala Kupa Evrope, a u sredu su doživeli i prvi poraz u tom takmičenju, od favorizovanog mađarskog Solnoka, u meču u kom su gotovo sve vreme bili ravnopravan rival.

Meč sa Starim gradom biće prilika da izabranici Uroša Stevanovića posle duže vremena odigraju meč bez velike tenzije i pritiska i da malo odmore pred naredne velike duele koji ih očekuju. Naime, već u sredu idu na revanš mađarskom Solnoku, a u subotu i nedelju će u Zagrebu, kao jedini srpski predstavnik, igrati „fajnal-for“ Regionalne A1 lige, u kom ih očekuje polufinalni duel sa domaćom Mladošću. Odmah zatim predstoje im gostovanja večitim rivalima, Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji će im biti najveći izazovi u odbrani prvog mesta u ligaškom delu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar