Matić produžio vernost matičnom klubu

U cilju podmlađivanja igračke selekcije za narednu takmičarsku sezonu, Odbojkaši klub Radnički odlučio je da produži saradnju sa mladim korektorom Aleksom Matićem (21) na još tri godine.
Matić je izdanak odbojkaške škole Radničkog, momak koji je prošao sve selekcije kragujevačkog kluba, počev od pionira, pa sve do prvog tima. O njegovom igračkom potencijalu najbolje govori podatak da ga je selektor seniorske reprezentacije Srbije Slobodan Kovač uvrstio na širi spisak reprezentativaca.
Dobrim igrama u finišu minule sezone, Matić se ozbiljno nametnuo treneru Radničkog Draganu Kobiljskom, koji je u njemu prepoznao veliki potencijal i budućeg lidera ekipe. Zbog toga i ne čudi što je uprava kragujevačkog kluba kao jedan od prvih poteza u procesu formiranja tima za sledeću sezonu zacrtala produžetak saradnje sa 205 centimetara visokim korektorom.
Aleksa je dete Radničkog i neko ko se u potpunosti uklapa u našu projekciju tima za narednu takmičarsku sezonu. On je dobrim partijama u završnici protekle sezone pokazao da je stasao u jednog ozbiljnog igrača, koji ima kapacitet da bude lider ekipe u narednom periodu i jako smo zadovoljni što smo uspeli da ga zadržimo u našem jatu. Neka naša želja je da svi ti mladi igrači, poput Alekse, kod nas dobiju maksimalan prostor za dalji napredak i da klub paralelno sa pravljenjem dobrih rezultata aktivno radi na stvaranju novih odbojkaških asova, poručuje Vladimir Jekić, sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički.
Nije tajna da se Matić odmah po okončanju minule sezone našao na prekretnici karijere. I pored više nego primamljivih mogućnosti da promeni sredinu, mladi korektor rešio je da ipak produži vernost matičnom klubu, u kome je načinio prve odbojkaške korake i afirmisao se kao igrač.
Uprkos brojim ponudama po završetku sezone, odlučio sam da ostanem u klubu u kome sam ponikao i koji mi je pomogao da se razvijem kao igrač i kao čovek. Pored te neke emotivne komponente, smatram da je Radnički klub u ekspanziji koji mlađim igračima, poput mene, nudi najbolje moguće uslove za dalji napredak. Zbog toga mi je neizmerno drago što ću i ubuduće biti deo ovog izvanrednog sportskog kolektiva, ističe Matić.
Pred Aleksom i njegovim drugovima iz ekipe je delikatan zadatak da u narednoj sezoni „prebace normu“ u odnosu na prethodnu i domognu se makar jednog domaćeg trofeja.
Neka moja lična želja, a siguran sam i svih mojih saigrača iz ekipe, jeste da u narednoj sezoni uradimo ono što smo propustili u prethodnoj, a to je da donesemo bar jedan trofej u Kragujevac. To svakako neće biti lak zadatak, s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju na domaćoj sceni, ali sam ipak uveren da smo mi u stanju da to ostvarimo, jasan je mladi as Radničkog.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar