Maksimalno spremne za državno prvenstvo

Generacija devojčica Ž12 (2010. i mlađe) rukometnog kluba Radnički je u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni u ligi mlađih kategorija postigla veliki uspeh i plasirala se na završni turnir državnog prvenstva Srbije. Priliku da pokažu sav raskoš svog talenta i popnu se još koji stepenik više imaće ovog vikenda kada će u društvu najboljih ekipa u zemlji pokušati da izbore što bolji plasman.

U petak konačno počinje državno prvenstvo, ono za šta smo se spremali cele godine i gde smo se direktno kvalifikovali osvajanjem trećeg mesta u ligi mlađih kategorija centralne Srbije. Pored četiri ekipe iz našeg regiona, učestvovaće isti broj klubova iz Vojvodine i Beograda. Velika je čast odmeriti snage sa najboljima što Srbija ima. Prvenstveni cilj nam je da pokažemo kako jedna ekipa treba da izgleda, da se ponaša kako na terenu, tako i van njega. Daćemo sve od sebe najbitnije je da pokažemo ono što smo vežbali prethodne sezone, a samim tim rezultat će doći sam po sebi, poručila je trener Jasmina Kolak.

Očekivanja je iznela i kapiten Kristina Marković:

Na finalni turnir prvenstva Srbije idemo da odmerimo snage, da vidimo koliko smo uigrane kao tim, složne i koliko smo naučile svih ovih godina. Naravno, borićemo se najviše što možemo, a pobediće ko bude najbolji. Očekujemo najbolje i verujemo u sebe.

Državno prvenstvo će se održati u hali sportova u Svilajncu od 26 do28.maja. Ekipe će se takmičiti u 4 grupe od po 3 ekipe, a Radnički će prvu utakmicu odigrati u petak 26.maja od 15 časova, gde će ukrstiti koplja sa novosadskom Vojvodinom.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar