LŠ: Radnički slavio u Hanoveru

U meču pretposlednjeg kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog prekinuli su seriju poraza i slavili na gostovanju sasvim solidnoj ekipi Hanovera, sastavljenoj od velikog broja reprezentativaca sa ovih prostora i članova nemačkog nacionalnog tima, rezultatom 12:7.

Kragujevčani su tako prekinuli seriju poraza u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju i napravili dobru uvertiru pred revanš utakmicu serije za treće mesto Super lige Srbije, sa Partizanom. I ovaj duel vaterpolisti Radničkog igrali su oslabljeni neigranjem povređenih Josipa Vrlića i Luke Pljevančića, sa velikim brojem mlađih igrača u sastavu, ali su uspeli da zbiju redove i osvoje nove bodove na evro-sceni.

Domaći su poveli sredinom uvodne deonice, pogotkom hrvatskog reprezentativca Hrvoja Benića sa igračem više, ali su Kragujevčani preokrenuli šutevima iz faula Nikole Lukića i Nemanje Stanojevića (2:1). Sedamnaest sekundi pre zvuka sirene Benić je ponovo pogodio sa igračem više (2:2), posle čega su seriju nastavili Luka Lozina iz brojčane prednosti i Mark Gansen iz kontre (4:2).

Međutim, i Radnički je odgovorio serijom 3:0, u kojoj su pogađali Aleksa Ukropina, Lukić i Stanojević, pa je na poluvreme otišao sa vođstvom 5:4.

Tvrda i neizvesna borba sa rezultatskom klackalicom nastavljena je i u drugom poluvremenu. Nakon izjednačenja Ćorušića, levoruki Ukropina je doneo novu prednost izabranicima Uroša Stevanovića (6:5), ali je dva i po minuta pre kraja treće četvrtine Hanover preokrenuo. Najpre je uz dosta sreće izjednačio nakon što se lopta posle odbrane golmana Stefana Todorovskog od glave Nikole Kojića vratila u mrežu, a zatim je još jedan reprezentativac Hrvatske, Andrija Bašić, pogodio sa igračem više (7:6). Ipak, Šumadinci su vratili vodu na svoju vodenicu pred ulazak u poslednju deonicu, preko Bogdana Gavrilovića i Miloša Ćuka (8:7).

Za razliku od nekih prethodnih duela, vaterpolisti Radničkog nisu posustali u završnici, pa su na kraju pobedu učinili još ubedljivijom. Seriju od šest golova upotpunili su Janković sa dva gola i Stanojević i Kojić sa po jednim, za najveću razliku od pet pogodaka.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Stanojević sa tri gola, dok su po dva dodali Filip Janković, Aleksa Ukropina i Nikola Lukić, kao i Luka Lozina i Hrvoje Benić na drugoj strani.

Poslednji meč u Ligi šampiona Kragujevčani igraju 24. maja, protiv Vuljagmenija, u Atini, a prethodno ih očekuje revanš utakmica serije za treće mesto Super lige Srbije, sa Partizanom, u Beogradu.

Hanover – Radnički 7:12 (2:2, 2:3, 3:3, 0:4)

HANOVER – Bazen: . Sudije: Tamaš Kovač Čaltoš (Mađarska) i David Gomez (Španija).

HANOVER: Gec, Ćorušić 1, Šiper, Frorajh, Šuce, Radović, Lozina 2, Macan, Kubiš, Gansen 1, Benić 2, Bašić 1, Benke. Trener: Zehafer.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 3, Janković 2, Ćuk 1, Gavrilović 1, Ukropina 2, Antić, Panić, Kojić 1, Lukić 2, Poznanović, Todorovski. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar