LŠ: Fantastični Radnički na korak od pobede protiv Olimpijakosa u „paklu“ „Parka“

U fantastičnoj atmosferi prepunog kragujevačkog bazena, vaterpolisti Radničkog odigrali su nerešeno su u derbiju osmog kola Lige šampiona, sa liderom na tabeli, ekipom Olimpijakosa, rezultatom 10:10, a malo je falilo da dođu i do celog plena, jer su minut pre kraja imali dva gola prednosti.

Iako u oslabljenom sastavu, Radnički se hrabro suprotstavio jednom od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, pa ostaje žal što nije došao do sva tri boda.

Kragujevčani su solidno parirali favorizovanom rivalu u prvom poluvremenu, ali za razliku od prvog duela u Atini nisu imali i povoljan rezultat. Skupo su ih koštali jeftino primljeni golovi i neiskorišćene prilike, koje su često dovodile do primljenih golova iz kontranapada, pa je Olimpijakos na odmor otišao sa čak „plus četiri“ – 8:4.

Međutim, Radnički se u potpunosti konsolidovao u nastavku susreta. Fantastično je odigrao, pogotovo u odbrani, a proradio je i golman Dobožanov, pa su držali Olimpijakos punih 15 minuta bez datog gola. Na krilima Lukića i Ukropine, koji su sa po tri gola kreirali seriju od 6:0, izabranici Uroša Stevanovića su u poslednji minut igre ušli sa dva gola „viška“ (10:8).

Usledio je jeftino primljeni pogodak snažnog centra Murikisa sa dva metra, na 58 sekundi pre kraja, dok na drugoj strani Radnički nije iskoristio svoj napad. Strateg gostiju Igor Milanović pozvao je tajm-aut, što je urodilo plodom, jer je bivši igrač Radničkog, Filip Filipović, sedam sekundi pre kraja doneo bod svom timu.

Najefikasniji akteri susreta bili su Nikola Lukić i Aleksa Ukropina sa po četiri gola, dok su u Olimpijakosu po dva postigli Genidunijas, Funtulis, Murikis i Papanastasiu.

Pred Radničkim je poslednji turnir Regionalne lige, od 23. do 25. februara, kada će se sastati sa ekipama Jadrana, Solarisa i Mornara.

Radnički – Olimpijakos 10:10 (2:5, 2:3, 3:0, 3:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Buh (Španija) i Ohme (Nemačka).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković, Ćuk, Kojić, Ukropina 4, Poznanović, Pljevančić, Antić, Lukić 4, Vrlić 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

OLIMPIJAKOS: Bijač, Kilas, Vamoš, Genidunijas 2, Funtulis 2, Gramatikos, Dervisis, Bušlje 1, Murikis 2, Filipović 1, Kolomvos, Papanastasiu 2, Zerdevas. Trener: Milanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar