LŠ: Barseloneta prekretnica Radničkog za F8

U jednoj od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju špansku Barselonetu, u sredu, od 19 časova, u okviru devetog kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Barseloneta je ubedljivo slavila u prvom duelu, rezultatom 13:7, najviše zahvaljujući furioznoj igri u prvom poluvremenu, dok je Radnički u nastavku susreta u potpunosti parirao protivniku.
– Drugo poluvreme u Barseloni je bilo prekretnica za našu igru. Dobili smo obrise koje nismo imali u prethodnom delu sezone i zadržali taj viši nivo kroz jako težak raspored koji smo imali od tada. Ova utakmica je izuzetno važna za nas, možda čak i ključna, jer bismo se porazom najverovatnije oprostili od borbe za „fajnal-ejt“. Nadam se da ćemo zabeležiti pobedu i zadržati šanse za plasman na završni turnir – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Tim iz Barselone sačinjen je od čak 11 od 13 španskih reprezentativaca sa poslednjih Olimpijskih igara, uz dodatak Australijanca Luka Paviljara.
– Barseloneta je ekipa koja pretenduje na visok plasman u Ligi šampiona, uvek su bili u vrhu tog takmičenja. To je španska reprezentacija u malom, zaista, fale im samo dvojica igrača iz nacionalnog tima koji je u vrhu svetskog vaterpola proteklih godina. Igraju agresivan, plivački vaterpolo, na koji moramo da odgovorimo na isti način, pa čak i jače. Videli smo protiv Olimpijakosa da možemo da igramo sa najboljim ekipama kada smo na nekom našem maksimumu. Opet bih želeo da bazen bude pun kao protiv Crvene zvezde i Novog Beograda, ali uz isti ishod kao sa Zvezdom – kazao je Stevanović.
Ovo će biti i repriza finala Lige šampiona iz 2014. godine, kada je Barseloneta savladala Radnički na svom bazenu (7:6), a utakmice ovih rivala u prošlosti uvek su bile dinamične i uzbudljive.
– Mislim da će utakmica biti fizički veoma zahtevna. Barseloneta je ekipa koju krasi dobra plivačka forma i jaka individualna igra u odbrani. U Barseloni se nismo pokazali u najboljem svetlu i mislim da krajnji rezultat ne oslikava realan odnos dveju ekipa. Od tada smo značajno podigli formu i ova ekipa ima kvalitet da im parira, pa čak i pobedi. Daćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo osvojiti tri boda koja će nam olakšati borbu za završni turnir – zaključio je Aleksa Ukropina, vaterpolista Radničkog.
Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 500 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar