Lozničani moraju pasti

Pred fudbalerima Radničkog 1923 su dve ključne utakmice na zacrtanom putu ka Super ligi. Prva je na programu već u subotu, 1. maja, od 16 časova, kada će puleni trenera Dejana Joksimovića na svom “Čika Dači” ugostiti velikog dužnika iz jesenjeg dela sezone, ekipu Loznice.

Šumadijsko kolo naglo je prekinuto krajem marta, i to nakon nesrećnog poraza na gostovanju u Pirotu. Od tog trenutka lider Prve lige Srbije je u uzaludnoj potrazi za formom iz prvog dela takmičenja, a podatak da su “crveni” u poslednjih šest prvoligaških rundi uknjižili samo jedan trijumf, i to za “zelenim stolom”, jasno pokazuje zbog čega svi u taboru kragujevačkog prvoligaša na novu pobedu čekaju kao ozebao sunce.

– Svakako da ne možemo biti zadovoljni trenutnim igrama i rezultatima. Svesni smo toga šta se od nas očekuje i ulažemo maksimalan trud da se vratimo na pravi kolosek. Imamo još pet kola do kraja sezone i uradićemo sve što je u našoj moći da Radnički 1923 uvedemo u Super ligu, gde mu je i mesto – decidirano poručuje vihorni Aleksandar Varjačić, koji već godinama unazad slovi za jednog od najboljih desnih bekova Prve lige Srbije.

Trenutna situacija na tabeli zahteva maksimalnu budnost u redovima Kragujevčana, s obzirom da je trećeplasirana Kolubara nakon pobede nad Radničkim iz Pirota u prošlom kolu prišla na svega pet bodova zaostatka i ozbiljno ugrozila superligaške ambicije ekipe sa “Čika Dače”. Pri tom, “crveni” već u sredu odlaze na noge upravo Lazarevčanima, u utakmici koja mogla bi da razreši ili pak dodatno zakomplikuje situaciju u samom vrhu tabele. Pre tog duela, ekipu Kolubare u subotu očekuje derbi sa drugoplasiranim Kabelom u Novom Sadu, što bi Šumadinci mogli da iskoriste i pobedom protiv Loznice uvećaju bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.

Prethodni susret sa Lozničanima još uvek budi neprijatne uspomene među fudbalerima kragujevačkog prvoligaša. Predvođeni prvim strelcem lige Dragišom Komarčevićem, “zeleno-beli” su na svom “Lagatoru” trijumfovali sa 3:1 i naneli Kragujevčanima prvi poraz u sezoni.

Inače, Lozničani su nakon nešto slabijih rezultata u poslednjih par kola sebe izbacili iz trke za plasman u Super ligu, ali mogu biti zadovoljni što su ostvarili jedan od svojih glavnih ciljeva u ovoj sezoni, a to je opstanak u prvoligaškom društvu. “Zeleno-beli” se mogu podičiti podatkom da imaju najubojitiji napad u ligi sa 46 postignutih golova, ali i time da su ostvarili najubedljiviju pobedu u tekućoj sezoni, i to u susretu sa leskovačkom Dubočicom, kada su slavili sa 7:0.

Dakle, radi se o ekipi koja zaslužuje svaki respekt i koja na “Čika Daču” dolazi lišena rezultatskog pritiska, sa namerom da se nadigrava sa vodećom ekipom Prve lige Srbije.

– Dobro smo upoznati sa kvalitetima ekipe Loznice, koja nas je pobedila u jesenjem delu sezone. Sada nam se pruža prilika da im se revanširamo za taj poraz i upišemo vrednu pobedu koja bi nas približila našem superligaškom cilju. Očekujem dobru, borbenu i otvorenu utakmicu, i naravno nova tri boda na našem kontu – izneo je Varjačić svoja očekivanja pred duel sa Lozničanima.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog 1923 i Loznice biće odigrana bez prisustva publike.

 

Izvor : www.fkradnicki.com

Foto : FK Radnički 1923

Post Author: Milan

Ostavi komentar