Lider na neugodnom gostovanju u Novom Sadu

Posle dobrog otvaranja drugog dela sezone, u kom su u derbi susretima domaćeg šampionata savladali Šabac i Novi Beograd i prošli u četvrtfinale Kupa Evrope preko francuskog Strazbura, vaterpolisti Radničkog gostuju novosadskoj Vojvodini, sutra od 20 časova, u meču 12. kola Superlige Srbije.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze na krilima pobede u derbiju sa Novim Beogradom (8:7), kojom su od izabranika Vladimira Vujasinovića preuzeli prvo mesto na tabeli, dok je sa druge strane Vojvodina ubedljivo poražena u Šapcu (15:5).

– Imali smo jako gust raspored u kom smo se sastali sa izuzetnim ekipama i možemo da budemo zadovoljni rezultatima. Sa druge strane, nismo u potpunosti zadovoljni igrom, bilo je dosta oscilacija, ali tome je u velikoj meri doprineo umor od mečeva koje igramo u ritmu sreda-subota. Videlo se to i protiv Novog Beograda u pojedinim trenucima, ali je najbitnije da smo uspeli da dobijemo jako važne mečeve i ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Ništa drugačiji za Kragujevčane neće biti ni nastavak sezone, jer ih posle gostovanja Vojvodini koja je na papiru tek nešto lakši rival, ali važi za jako neugodnog domaćina, u sredu očekuje prvi meč četvrtfinala Kupa Evrope sa favorizovanim mađarskim Solnokom.

– Sledi nam drugi deo tog „paklenog“ marta, ali kao i uvek, idemo utakmicu po utakmicu. Veliki smo favoriti protiv Vojvodine, ali ih nikako ne treba potceniti, jer mogu da budu jako nezgodni domaćini, na svom specifičnom bazenu. Doživeli su debakl protiv Šapca u prethodnom kolu i sigurno je da će pokušati da se iskupe i osvoje neki bod. Međutim, ako budemo na našem nivou, mislim da neće biti problema i da ćemo napraviti lepu uvertiru za Solnok – zaključio je Toholj.

U ostalim susretima 12. kola sastaju se: Novi Beograd – Crvena zvezda, Stari grad – Šabac, Partizan – Zemun, Banjica – Nais.

Post Author: Milan

Ostavi komentar