Kup Evrope: Radnički na favorita u četvrtfinalu

Vaterpolisti Radničkog nisu imali sreće na žrebu četvrtfinala Kupa Evrope, danas u Nionu, pošto su izvukli najtežeg mogućeg protivnika, glavnog favorita za osvajanje trofeja, Solnok iz Mađarske.

Solnok je trenutno vodeći tim mađarskog šampionata, sa skorom od 19 pobeda i jednog remija. Sa klupe ga predvodi naš proslavljeni vaterpolista Živko Gocić, dok su glavne uzdanice u bazenu srpski reprezentativci Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović, te čuveni golman Mađarske, Viktor Nađ i njegov saigrač iz nacionalnog tima, Danijel Angjal, kao i nekoliko povremenih i potencijalnih reprezentativaca našeg severnog suseda.

– Generalno, ne treba da razmišljamo da li smo mogli da prođemo bolje ili lošije. Solnok je sjajna ekipa, o kojoj ne treba trošiti reči, ali ne mislim da smo nešto slabiji i da ne možemo da ih pobedimo. To je derbi četvrtfinala, sastaju se dve podjednake ekipe i odlučiće jedan gol. Pored pomenutih reprezentativaca Srbije i Mađarske, imaju i dobre mlade igrače, kao i mi. Odlična su ekipa, dobro ih poznajem iz perioda kada sam igrao u Mađarskoj i sigurno je da neće biti lako, ali sam ubeđen da imamo kvalitet i da možemo da pobedimo. U neku ruku mi je i drago što smo njih izvukli, jer želimo da se nadmećemo sa najboljima, pa neka bolji pobedi – rekao je Strahinja Rašović, jedan od najboljih igrača Radničkog.

Prvi meč na programu je 17. marta, u Kragujevcu, dok je revanš nedelju dana kasnije u Mađarskoj.

Ostali parovi četvrtfinala su: Dinamo Moskva – Crvena zvezda, Mladost Zagreb – Vuljagmeni i OSC – Sabadelj.

Post Author: Milan

Ostavi komentar