Kubanac Rikardo i mladi Vukmirović prva pojačanja Radničkog

Angažovanjem Kubanca Rikarda Kalva i mladog Jovana Vukmirovića, Odbojkaški klub Radnički započeo je proces sklapanja ekipe za novu takmičarsku sezonu, u kojoj će se nadmetati na nekoliko različitih frontova.

Nakon produžetka saradnje sa Aleksom Matićem, u Radničkom su se dali u intenzivnu potragu za kvalitetnim dizačem koji će razigravati mladog i perspektivnog korektora. Ubrzo se kao prvi pik nametnuo 24-godišnji Kubanac Rikardo Kalvo, koji se prošle sezone istakao igrama u dresu subotičkog Spartaka.

Radi se momku sa zavidnim igračkim pedigreom, članu nacionalne selekcije Kube na Svetskom prvenstvu u Poljskoj 2014. godine, koji je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja naredne sezone.

Rikardo je jako ozbiljan igrač od koga dosta očekujemo u nastupajućoj sezoni. Imali smo priliku da se tokom prethodne sezone dobro uverimo u njegove igračke kvalitete i smatramo da smo dobili kapitalno pojačanje i igrača koji se po godinama uklapa u našu koncepciju podmlađivanja ekipe, nije krio oduševljenje dolaskom Kubanca sportski direktor Kragujevčana Vladimir Jekić.

Paralelno sa dovođenjem novog dizača, Šumadinci su odlučili da pojačaju prijem, pa je tako opremu Radničkog zadužio 21-godišnji Jovan Vukmirović, koji je prethodne sezone nastupao za kraljevačku Ribnicu.

Vukmirović je ponikao u beogradskom Železničaru, gde se ubrzo izdvojio svojim talentom i privukao pažnju popularnih „musketara“, sa kojima je u prošloj sezoni osvojio nacionalni Kup.
Što se tiče Vukmirovića, radi se o jednom izuzetno perspektivnom igraču, koji bi već u predstojećoj sezoni mogao da se izbori za mesto u startnoj postavi. Mislim da će se vrlo brzo i lako uklopiti u ekipu, budući da su tu igrači koje poznaje iz mlađih reprezentativnih selekcija. Sa njim, Ivankovićem i Vidovićem imamo ozbiljan potencijal na poziciji primača servisa, ocenio je Jekić igračke kvalitete mladog Vukmirovića, koji se obavezao na trogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Radnički će u narednom periodu pokušati da angažuje još jednog iskusnijeg igrača na poziciji primača servisa, a razmišlja se i o pojačanju na poziciji srednjeg blokera.

PRODUŽETAK SARADNJE SA RADEVIĆEM I MILUTINOVIĆEM

U Radničkom su svesni da se ne mogu u potpunosti osloniti na mlađe snage u novoj takmičarskoj sezoni, pa su zbog toga odlučili da na još godinu dana produže saradnju sa dvojicom iskusnih srednjih blokera Mirkom Radevićem i Vukom Milutinovićem.

Od iskusnog dvojca se očekuje da bude pravi primer mlađim igračima i da kragujevačkom timu donese prevagu u najvažnijim utakmicama u sezoni.

Mirko Radević i Vuk Milutinović su dva izuzetno zahvalna igrača za svaku ekipu u Super ligi. Svakako će nam igrači takvog iskustva i nespornog igračkog kvaliteta puno značiti u narednoj sezoni, koja će biti znatno zahtevnija u odnosu na prethodnu, istakao je sportski direktor Kragujevčana.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar