Kruševljani preokretom do trijumfa na “Čika Dači”

Košmarna jesen kragujevačkog superligaša se nastavlja. Osvojeni bod u Subotici prošlog vikenda bio je očigledno samo kratak intermeco u crnoj rezultatskoj seriji Šumadinaca, koja je nastavljena današnjim porazom od kruševačkog Napretka na “Čika Dači” – 1:2 (1:1).

Verovali su simpatizeri Radničkog 1923 da će današnji duel sa Napretkom označiti početak jednog novog poglavlja u superligaškoj odiseji njihovog voljenog tima, ali su umesto toga morali da progutaju knedlu i suoče se sa još jednim teškim razočarenjem. Ne može se izabranicima trenera Zorana Milinkovića mnogo toga zameriti po pitanju elena i želje za pobedom, ali se čini da “crveni” još uvek nisu uspeli da probiju tu psihološku barijeru usled serije loših rezultata. Manjak samopouzdanja, u kombinaciji sa rezultatskim pritiskom, bio je pogubna kombinacija za Kragujevčane na ovoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu.

A sve je tako lepo počelo. Mreža Napretka zatresla se već nakon nepuna dva minuta igre, kada je posle centaršuta kapitena Radničkog 1923 Stevana Kovačevića i udarca glavom Miloša Vidovića lopta zakačila stamenog Mršića, promenila smer i prevarila golmana kruševačkog tima Nikolu Vasiljevića.

Mogli su Kragujevčani vrlo brzo da dupliraju prednost. Marko Mirić se u 11. minutu našao “oči u oči” sa Vasiljevićem, ali nije uspeo da ga nadmudri.

Usledila je prva obećavajuća akcija gostiju na utakmici, u 13. minutu, kada je Stevanović lukavo proturio loptu do Bačovića, ispred koga je u poslednjem momentu stigao da interveniše Nikola Damjanac.

Pokušao je potom Saša Marjanović direktnim udarcem na gol iz kornera da iznenadi Lukića, ali je mladi čuvar mreže Radničkog 1923 i omladinski reprezentativac Srbije ostao dovoljno priseban i skoncentrisan u ovoj situaciji.

U 28. minutu viđen je i drugi autogol na utakmici, ovoga puta na suprotnoj strani terena. Bačanin je neometan ušao u šesnaesterac domaćina, a zatim pokušao da uposli Đorđa Jovanovića, ispred koga je nespretno intervenisao mladi Ognjen Lakićević, poslavši loptu u gol svoje ekipe.

Imali su Kragujevčani u samom finišu prvog poluvremena priliku da vrate vođstvo u svoje okrilje. Miloš Vidović je uposlio Mirića, koji je sa dva efektna driblinga poremetio centar za ravnotežu svojim čuvarima, da bi potom asistirao Saši Jovanoviću, koji nije uspeo da iskontroliše loptu na željeni način, čime je propala i poslednja šansa za promenu rezultata u prvih 45 minuta susreta.

Drugo poluvreme otpočelo je udarcem Marka Mirića sa ivice šesnaesterca, koji nije ozbiljnije ugrozio čuvara mreže Napretka Nikolu Vasiljevića.

Uvidevši da njegova ekipa nikako ne uspeva da pronađe put do gola Kruševljana, strateg kragujevačkog tima Zoran Milinković odlučio se da u 62. minutu izvrši dvostruku izmenu i u igru uvede Aleksandra Varjačića i Nemanju Tomića, koji su zbog problema sa povredama trenirali smanjenim intenzitetom poslednjih dana. Ipak, ni ulazak ove dvojice iskusnih fudbalera nije doneo veći pomak u igri Šumadinaca.

Na drugoj strani, gosti iz Kruševca su se u potpunosti oslobodili pritiska i sve češće su počeli da prete domaćinu. Tako se u 63. minutu iznenada u šansi pred golom Radničkog 1923 našao Saša Marjanović, ali je Lukić na vreme predosetio opasnost, skratio ugao i uspešno intervenisao.

Kapiten Napretka bio je znatno uspešniji minut kasnije, kada je preciznim udarcem sa nekih 7-8 metara iskosa sa leve strane krunisao sjajnu akciju svog tima za preokret i vođstvo Kruševljana od 2:1.

Pokušao je Marjanović iz slične pozicije da još jednom savlada Lukića u 73. minutu, ali ovoga puta nije bio tako precizan kao desetak minuta ranije.

Potom je Mlađan Stevanović u 79. minutu šutirao preko gola, a identičan epilog imao je i pokušaj Borisava Burmaza na drugoj strani minut kasnije.

83. minut doneo je dosta uzbuđenja pred golom Kruševljana. Nakon centaršuta Varjačića, Mirić je vratio loptu u srce peterca, tamo je Kovačević pokušao da uputi udarac, ali je izblokiran, a situaciju je okončao Miloš Vidović, koji je šutirao preko gola.

Krenuli su domaći u samom finišu utakmice “grlom u jagode”, što je igračima Napretka ostavilo dovoljno prostora da iz kontri ili polukontri dođu i do trećeg pogotka, kojim bi rešili pitanje pobednika.

Upravo je nakon jedne takve situacije brzonogi Kočić izašao sam ispred Lukića, ali nije uspeo da ga savlada. Lopta je potom došla do Ćukovića, koji je sa desetak metara promašio prazan gol Kragujevčana.

I dok su po završetku utakmice fudbaleri Napretka u društvu svojih najvernijih navijača proslavljali osmu pobedu u sezoni, učenici Zorana Milinkovića su pognutih glava napuštali teren stadiona “Čika Dača”, svesni da su ovim porazom dodatno zakomplikovali sebi situaciju po pitanju opstanka u ligi, s obzirom da su ostali “prikucani” za pretposlednje mesto na tabeli.

Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je da se odigra još tri kola, a Kragujevčani će dva puta gostovati. Već narednog vikenda “crveni” odlaze put Surdulice, gde ih očekuje duel sa ekipom Radnika, koja ih je dva puta pobeđivala ove sezone, najpre u prvenstvu, a potom i u Kupu Srbije.

Nakon gostovanja na jugu Srbije, Šumadinci će dočekati TSC, dok će u poslednjoj utakmici ove jeseni odmeriti snage sa Čukaričkim u Beogradu.

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Gledalaca: 400.
Sudija: Momčilo Marković (Beograd).
Pomoćnici: Nemanja Petrović (Užice), Ivan Mikalački (Zrenjanin).
Strelci: Mršić (autogol) u 2. minutu za Radnički 1923, a Lakićević (autogol) u 28. i Marjanović u 64. minutu za Napredak.
Žuti kartoni: Filipović (Radnički 1923), Kerkez, Rašković, Kunić (Napredak).

RADNIČKI 1923: Lukić, Filipović (od 62. Varjačić), Lakićević, Milanović, Damjanac, M. Vidović, Srnić (od 70. Brnović), Kovačević, Mirić, S. Jovanović (od 62. Tomić), Burmaz. Trener: Zoran Milinković.

NAPREDAK: Vasiljević, S. Jovanović, Ćuković, Mršić, Kerkez, Tomić (od 36. Rašković), Đuričković (od 84. Kočić), Marjanović, Đ. Jovanović (od 84. Krstić), Stevanović, Bačanin (od 71. Kunić). Trener: Milan Đuričić.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar