Kragujevčanke gostovanjem u Šapcu spuštaju zavesu na još jednu prvoligašku sezonu

Poslednju utakmicu u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone košarkašice Radničkog igraju u nedelju od 16.15 časova protiv ekipe Duge u Šapcu.

Za Kragujevčanke ovaj meč nema veći takmičarski značaj, s obzirom da su pobedom nad ekipom Kraljeva prošlog vikenda i matematički osigurale opstanak u prvoligaškoj konkurenciji, čime su ispunile svoj prioritetni zadatak u ovoj sezoni.

Sa druge strane, za Šapčanke je predstojeća utakmica od krucijalne važnosti, budući da ih pobeda u ovom meču definitivno ostavlja u društvu najboljih srpskih ekipa, bez obzira na rezultat njihovog glavnog konkurenta u borbi za opstanak, Novosadske ŽKA.

Izostanak rezultatskog imperativa neće sprečiti košarkašice Radničkog da i na ovoj utakmici pokušaju da dođu do pobede, kojom bi na pravi način zaokružile ovu prilično turbulentnu takmičarsku sezonu.

Istina je da na gostovanje ekipi Duge u Šapcu odlazimo psihološki rasterećene, ali isto tako treniramo i spremamo se za ovaj meč kao i za svaki prethodni u ovoj sezoni. Svakako ćemo ići na pobedu u ovoj utakmici, posebno jer bi nam ona donela nešto bolji plasman na konačnoj tabeli, poručuje kapiten Radničkog Jelena Prvulović.

Trener kragujevačkog tima Nenad Milovanović priznaje da su njegove izabranice već u mislima „arhivirale“ tekuću sezonu, ali se ipak nada da će pronaći dovoljno motivacije za još jednu dobru partiju.

Vidi se kod igračica da su emotivno i fizički ispražnjene nakon prethodne dve utakmice sa Novosadskom ŽKA i Kraljevom, i da im je u glavama samo to da se ova sezona što pre završi. Ipak, nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobar meč u Šapcu, a sportski je nadati se pobedi, ističe Milovanović, uz napomenu da će sve igračice dobiti šansu na predstojećoj utakmici.

Prvi međusobni duel ove dve ekipe u tekućoj sezoni pripao je Kragujevčankama, koje su na parketu „SBB Jezera“ trijumfovale sa petnaest poena razlike (75:60).

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar