Kragujevčanima pobeda na startu godine imperativ

U petom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog dočekuju najbolji gruzijski tim, Dinamo iz Tbilisija, u utorak od 20.30 časova, a u duhu praznika ulaz na ovu utakmicu biće besplatan za sve posetioce.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze posle tronedeljne pauze kojoj su prethodila dva teška poraza na gostovanjima Pro Reku i Barseloneti, pa će imati priliku da se vrate u pobednički ritam i ostanu u trci za završni turnir.

– Očekuje nas prva utakmica posle praznične pauze. U punom sastavu smo se okupili tek pre par dana, ali uprkos tome nadam se pobedi. Tri boda su nam imperativ u borbi za plasman na „fajnal-ejt“, a želimo i da popravimo utisak iz prethodne dve utakmice – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Iako spada u red autsajdera, gruzijski tim ume da iznenadi, što su prošle sezone na svojoj koži osetili Olimpijakos i splitski Jadran. Sačinjen je od velikog broja domaćih reprezentativaca i nekoliko kvalitetnih igrača sa ovih prostora, poput crnogorskog internacionalca Jovana Sarića, bivšeg asa Solarisa Andrije Vlahovića i prošlogodišnjeg centra Zvezde Stefana Pješivca.

– Očekujem tvrdu utakmicu, ali se nadam pobedi. Želimo da osvojimo nova tri boda u trci za plasman na „fajnal-ejt“, a ovaj meč nam je jako bitan i zbog vraćanja na pobednički kolosek posle loših izdanja i teških poraza u poslednja dva nastupa u Ligi šampiona. Ovu pauzu smo iskoristili da se malo psihički odmorimo i da kroz kvalitetan rad ispravimo greške, kako bismo uhvatili zalet za izuzetno važne utakmice koje nas očekuju na četiri fronta do kraja sezone – kazao je Bogdan Gavrilović, talentovani vaterpolista Radničkog.

Post Author: Milan

Ostavi komentar