Kragujevčani ruše pazarsku idilu

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće u ponedeljak od 16 časova na stadionu “Čika Dača” najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva, ekipu Novog Pazara, u utakmici 10. kola Mocart Bet Superlige Srbije.

Za razliku od Pazaraca, koji su serijom od šest uzastopnih trijumfa dogurali do visokog drugog mesta na prvenstvenoj tabeli, Šumadinci su posle pobede u Ivanjici vezali dva poraza, u duelima sa beogradskim Partizanom i TSC-om u Bačkoj Topoli.

U tom pogledu, predstojeća utakmica sa Pazarcima je od ogromnog značaja za “crvene”, koji bi se eventualnom pobedom u ovom susretu vratili na pravi kolosek i stali na put daljem poniranju na tabeli.

– Svesni smo da nas očekuje veliki izazov i duel sa ekipom koja se u ovom momentu nalazi u samom vrhu tabele. Pokušaćemo da na pravi način odgovorimo na tu njihovu neverovatnu energiju, koja im je donosila prevagu na prethodnim utakmicama. Pretpostavljam da će igrati nešto opreznije, da će nam prepustiti posed i tražiti šansu iz tranzicije, ali smo mi spremni za svaki mogući scenario – poručuje Dejan Joksimović, šef struke kragujevačkog superligaša.

I pored značajnog uloga koji sa sobom nosi sutrašnja utakmica, u taboru Radničkog 1923 ne osećaju neku vrstu dodatnog pritiska u odnosu na ranije mečeve.

– Igranje Mocart Bet Superlige samo po sebi nosi sa sobom određeni pritisak. Svakako da su nam bodovi potrebni, ali to ne znači da postoji neki veća doza pritiska kod igrača u odnosu na prethodne mečeve. Ovo što smo do sada ostvarili je prema nekim našim projekcijama sasvim zadovoljavajuće i nema razloga za neko nepotrebno dizanje tenzije – smatra Joksimović.

Strateg “crvenih” je na utakmici sa TSC-om odmarao veći broj prvotimaca, kako bi ih sačuvao za predstojeći duel sa Pazarcima. Problema sa povredom ima samo iskusni Dušan Cvetinović, čiji je nastup na sutrašnjoj utakmici pod znakom pitanja.

– Igrači koji su imali nekih sitnih problema sa povredama i koji su osećali zamor posle utakmice sa Partizanom uspešno su se oporavili i regenerisali, tako da će biti spremni za sutrašnju utakmicu. Još uvek je neizvesna situacija sa Dušanom Cvetinovićem, koji je propustio poslednje dve utakmice zbog povrede. Videćemo nakon današnjeg treninga da li možemo da računamo na njega za duel sa Pazarcima – kaže Joksimović.

Ulaznice za utakmicu prodavaće se u ponedeljak od 14 časova na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu. Napomenimo i to da kupljene ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu protiv Partizana važe i za sutrašnju utakmicu.

Televizija Arena Sport obezbedila je direktan prenos utakmice na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar