Kragujevčani poklekli u Slanoj bari

Rukometaši Radničkog su u utakmici 11. kola plej ofa Arkus lige pretrpeli poraz na gostovanju u Novom Sadu od novog/starog šampiona, ekipe Vojvodine rezultatom 31:15, poluvreme 16:9. Nakon ove runde šampionata Kragujevčani se nalaze na deobi trećeg mesta na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Igrači superligaša iz šumadijske prestonice su ove sezone, a pogotovo u dva poslednja meča sa osmostrukim uzastopnim šampionom odigrali na visokom nivou i bili na korak da po prvi put poraze renomiranog protivnika. Put Novog Sada su krenuli motivisani u želji da konačno ostvare svoj cilj. Pogotkom Davidovića stiču početnu prednost, no domaćin ima spreman odgovor i u 7. minutu ima prednost, 4:1, koju u 9. minutu uvećava na 6:2. Raspoložen je bio domaćin, zatvorio sve puteve ka svom golu, čvrsto rešen da gostima ne da ni promil šansi i da već nakon 60 minuta reši pitanje ovogodišnjeg šampiona. Do kraja ovog dela igre Novosađani su održavali prednost od 4-5 golova, a na samom kraju i povećali za konačnih 16:9 nakon prvih 30 minuta.

Nakon startnih 17:10 na početku drugog dela igre, aktuelni šampioni su zaigrali na visokom nivou, Verkić je začarao mrežu i nakon 8 minuta igre na semaforu je stajala dvocifrena prednost domaćina (22:10, 38. min) i u tim trenucima utakmica je bila praktično rešena. Rukovodstva obe ekipe su do kraja utakmice dala šansu igračima sa klupe sa manjom minutažom, tako da smo do kraja susreta videli opušteniju igru, lišenu neizvesnosti. Domaćin je na isteku 60. minuta slavio možda i previsokim rezultatom, 31:15 i tako 3 kola pre kraja osvojio devetu, uzastopnu titulu prvaka Srbije.

U redovima Vojvodine najefikasniji su bili Luka Rogan i Aleksa Kljajić sa po 6 pogodaka, dok je kod Kragujevčana najraspoloženiji bio Miloš Barudžić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Svetislav Verkić (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 31:15 (16:9)

Novi Sad: SC “Slana bara”. Gledalaca: 200
Sudije: Boriša Milosavljević, Danijel Trivković
Sedmerci: Vojvodina 5 (4), Radnički 2 (2)
Isključenja: Vojvodina 12 min, Radnički 10 min

Vojvodina: Šijan, Kovačević, Milić 1, Ocvirk 4, Vukovljak, Verkić (15 odbrana), Žmavc 2, Milenkoviuć 2, Rađenović 4, Ratković, Tomić, Nikolić, Rogan 6, Kljajić 6, Šotić 3, Bedoui.

Radnički: Prodanović 1, Davidović 1, Mutavdžić 1, S. Đerić (odbrana), Dobrosavljević, Kasalović, D. Petrović, Barudžić 5, Knežević 2, Utvić 2, Đerić, Stanojev 2, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Zlatanović (4 odbrane).

U narednom 12. kolu plej-ofa Arkus lige, rukometaši Radničkog će ugostiti ekipu Partizana iz Beograda u nedelju 15. maja.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar