Kragujevčani na prekretnici

“Neuspeh je uspeh ukoliko se iz njega nešto nauči”, jedna je od često citiranih izjava čuvenog američkog preduzetnika Malkoma Forbsa. Da li su fudbaleri Radničkog 1923 zaista nešto naučili nakon poraza od beogradskog Čukaričkog prošlog vikenda pokazaće predstojeće gostovanje “crvenih” na novosadskom “Karađorđu”, gde će u ponedeljak, 30. avgusta, od 17.55 časova pred kamerama televizije Arena sport odmeriti snage sa domaćim Proleterom.

Stručni štab Radničkog 1923 je prethodnih dana pokušavao da utvrdi uzroke učestalih amplituda u igrama i rezultatima kragujevačkog superligaša. Neshvatljivo je da jedna ekipa koja uzme bod na gostovanju favorizovanom TSC-u uz četiri postignuta gola, već u narednoj utakmici bude potučena do nogu, i to pred svojom publikom.

Čukarički jeste ekipa izuzetnog kvaliteta sa evropskim iskustvom, ali to svakako nije alibi za izuzetno slabo izdanje “crvenih” u pomenutom susretu.

– Generalni utisak je da smo protiv Čukaričkog odigrali ispod svakog nivoa. Proteklih danas smo obavili detaljnu analizu utakmice, imali individualne razgovore sa igračima i mislim da je vreme da stavimo tačku na taj susret i okrenemo se gostovanju u Novom Sadu – zaključio je priču oko utakmice sa Čukaričkim Vladimir Radenković, šef struke Kragujevčana.

Jedina svetla tačka u redovima “crvenih” u duelu sa Čukaričkim bio je iskusni golman Ivan Radoš, koji je fantastičnim intervencijama sprečio možda još ubedljiviji poraz kragujevačkog tima.

– Ne znam šta bih rekao o toj utakmici, osim da bih lično želeo da je što pre zaboravim. Jednostavno, nismo bili na očekivanom nivou. Očekujem pozitivnu reakciju ekipe nakon ovog poraza, što će se, nadam se, videti već na utakmici u Novom Sadu – izjavio je Radoš.

Utakmica sa Proleterom, koja dolazi uoči prvenstvene pauze, mogla bi da predstavlja prekretnicu za tim sa “Čika Dače”. Pozitivan rezultat u Novom Sadu izbrisao bi prethodne neuspehe i vratio Kragujevčane na pravi put.

Novosađani su nakon izuzetno slabog starta sezone i mizernog učinka od jednog osvojenog boda u prvih pet kola sebe svrstali među glavne kandidate za selidbu u niži rang takmičenja, ali je onda usledio trijumf u Nišu koji je promenio sliku o mogućnostima ekipe sa Slane bare.

Dušan Bajić, koji je nedavno zamenio Branka Žigića na mestu šefa struke novosadskog superligaša, uspeo je da udahne vetar u jedra ekipi sa Slane bare i pomeri je sa mrtve tačke. Pobeda u Nišu povratila je narušeno samopouzdanje fudbalerima Proletera, koji sada sa dosta optimizma iščekuju duel sa Kragujevčanima.

– Dolazak novog trenera Bajića doneo je jednu novu energiju ekipi Proletera, što se videlo i na utakmici u Nišu. Sigurno da će njegov trenerski pečat u potpunosti doći do izražaja upravo u predstojećoj utakmici protiv nas. Nadam se da će moja ekipa spremno odgovoriti nastupajućem izazovu i da će momci odigrati u skladu sa reputacijom kluba čiji dres nose – izneo je Radenković svoja očekivanja pred put u Novi Sad.

Poslednja tri međusobna duela Radničkog 1923 i Proletera okončana su neslavno po kragujevački tim, pa je predstojeće gostovanje na “Karađorđu” prilika da “crveni” okončaju ovu negativnu tradiciju u duelima sa novosadskim superligašem i da nakon četiri “sušna” kola ponovo osete čar trijumfa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar