Kragujevac domaćin prvenstva Specijalne olimpijade Srbije

Sezona Specijalne olimpijade Srbije, za osobe sa smetnjama u razvoju, otvorena je u Kragujevcu državnim prvenstvom u plivanju. Takmičenje održano na zatvorenom bazenu SPD Radnički, u organizaciji Kragujevačkog sportskog kluba „Pčelice“, u prisustvu direktora Specijalne olimpijade Srbije Aleksandra Stanojevića, otvorio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Grad Kragujevac ravnomerno ulaže kako u klubove i sportske organizacije opšte populacije tako i za osobe sa posebnim potrebama. To podrazumeva da, pored podrške u realizaciji godišnjih programa, moraju da imaju pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi radi realizacije treninga ali i organizacije sportskih manifestacija, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Nastavićemo da podržavamo Specijalnu olimpijadu i osobama sa smetnjama u razvoju pomognemo da budu deo sporstkih manifestacija i kroz sport i sportska druženja se socijalizuju i osete da su ravnopravni članovi društva.

Ove godine na prvenstvu, u dicsiplinama kraul i prsno plivanje, takmičilo se 40 plivača iz 10 gradova Srbije u timovima koje su činili dva ženska i dva muška plivača.

U Srbiji postoji 14 sportskih klubova za osobe sa smetnjama u razvoju, a na takmičenju u Kragujevcu učestvuju 10 ekipa. Kragujevački sportski klub „Pčelice“godinama beleži dobre rezultate i pokušava da što više osoba sa smetnjama u razvoju uključi u sport, rekao je Nemanja Jevremović predstavnik Kragujevačkog sportskog kluba „Pčelice“ i zahvalio se gradu Kragujevcu na podršci za realizaciju godišnjeg programa kao i državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije.

Organizatori su uručili zahvalnice svima koji su dali doprinos afirmaciji sporta osoba sa smetnjama u razvoju.

Domaćin narednog takmičenja Specijalne olimpijade Srbije biće Novi Sad gde će biti održano prvenstvo države u stonom tenisu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar