Kragujevac domaćin najtalentovanijim mladim stonoteniserima iz Centralne Srbije

Kragujevac je ovog vikenda bio domaćin najtalentovanijim mladim stonoteniserima iz Centralne Srbije. U Sportskoj hali Bogoslovije, oržan je Stonoteniski kamp koji su danas posetili Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca i Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije. Organizator kampa je  Stonoteniski klub Radnički u saradnji sa Stonoteniskim savezom Srbije.

Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca istakao je da je velika čast i ponos to što Kragujevac danas ima pravu infrastrukturu zahvaljujući kojoj može da ugosti jedan ovako značajan stonoteniski kamp za mlade sportiste.

Čast nam je što su izabrali naš grad kao domaćina i što su ova talentovana deca iz celog regiona baš danas ovde. Verujem da ovakva takmičenja doprinose popularizaciji sporta i da ćemo imati još talentovane dece koja će izabrati ovaj sport u budućnosti – kazao je Stevović.

Aleksandar Karakašević, čuveni srpski olimpijac i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije istakao je da su ovakva takmičenja veoma važna jer bez njih ne možemo imati ni kvalitet, ni kvantitet. Kao predsednik Stonoteniskog saveza Srbije zalaže se da se ovom sportu vrati barem deo nekadašnjeg sjaja i popularnosti i da svake godine ima barem jednog predstavnika na Olimpijadi. Između ostalog, i ovakvi sportski kampovi za mlade, doprinose tome.

Post Author: Milan

Ostavi komentar