Kragujevac dobija Skejt park

Na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba u Velikom parku, ove godine kragujevački skejteri će u svom gradu dobiti skejt park.

Od betonske ledine do pravog modernog skejt parka, ako ne najlepši, sigurno će biti jedan od najlepših u Srbiji, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, prilikom obilaska lokacije u Velikom parku, gde će uskoro početi izgradnja skejt parka. Kroz rezervisanu javnu nabavku, koja je već započeta, Šumadija DOO uradiće 2D panelnu ogradu u dužini od 134 metra i visine 2,8 metara. To će biti prva faza radova na skejt parku, a sledeća javna nabavka ići će sa drugim ponuđačima jer Šumadija DOO nema potrebne kapacitete za ovu namenu, a koja podrazumeva postavljanje specijalne podloge kao i potrebne elemente, objasnio je Stevović.

Skejtbording je olimpijska disciplina i u skladu sa tim Kragujevac kao grad sporta mora da uhvati korak sa vremenom i modernim sportovima i na taj način među našom omladinom stvori regrutnu bazu iz koje će, za naredne olimpijske igre, izaći neki naš olimpijac.

Za izgradnju skejt parka, Grad Kragujevac je budžetom opredelio šest miliona dinara za samu podlogu i elemente i 770.000 dinara za ogradu. U skladu sa vremenskim prilikama, koje moramo uzeti u obzir, očekujem, kazao je Stevović, da će skejt park biti završen narednih meseci. Izgradnjom skejt parka, grad Kragujevac još jednom pokazuje da stavlja akcenat na izgradnju sportske infrastrukture i time, generacijama koje dolaze, opet ostavlja nešto novo. To je ono sa čime ćemo nastaviti i dalje, jer su obnova i izgradnja sportske infrastrukture, jedan od prioritetnih ciljeva gradonačelnika Kragujevca, Nikole Dašića, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar