Košarkaška oprema i za KK MVP

U nastavku uručenja sportske opreme košarkaškim klubovima, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, rekvizite za trenažne aktivnosti predao je sportistima kluba MVP.

Jedan od razloga zašto je grad počeo sa ovim donacijama jeste unapređenje amaterskog sporta kroz podršku klubovima kako bi deca ostala u sportu i sutra postala šampioni koji će predstavljati svoj grad, kazao je Stevović. Oprema koju uručujemo je prema zahtevima klubova – lopte, trake i sve ono što je trenerima u košarkaškim klubovima potrebno za obavljanje aktivnosti vezanih za zdravlje dece i pravilan razvoj kao i za spremnost za buduće zahtevnije treninge. Prema mišljenju klubova kojima smo do sada uručili košarkašku opremu kažu da je kvalitetna i vredna za buduće treninge i pripreme za takmičenja. Između ostalog ove aktivnosti su ono na šta smo od početka stavljali akcenat pored obnavljanja sportske infrastrukture.

Ivana Đorđević, profesor fizičkog vaspitanja i kulture i trener u klubu MVP se zahvalila gradu na obezbeđenoj opremi i time unapređenju sporta u Kragujevcu. Dobili smo opremu koja nam je bila potrebna, rekvizite za elementarne igrice, košarku, razvijanje motorike, snage, kondicije i nadam se da će deca biti zadovoljna. Ona je podsetila da MVP klub postoji već deset godina, broji nešto oko 170 – oro dece, u uzrasnim kategorijama juniori, kadeti, pioniri, mlađi pioniri, školica košarke i školica sporta. Igraju u ligi mlađih kategorija regiona centralne Srbije a treninge održavaju na nekoliko lokacija. Prijem za nove članove je tokom cele godine, istakla je profesorka Đorđević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar