Košarkašice Radničkog u sredu u derbiju kola dočekuju „021“ iz Novog Sada

Samo par dana nakon gostovanja aktuelnom šampionu Srbije, beogradskoj Crvenoj zvezdi, košarkašice Radničkog u sredu od 17 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, očekuje duel sa vicešampionom države, ekipom 021 iz Novog Sada.
Kragujevčankama očigledno raspored ne ide na ruku, budući da su u veoma kratkom vremenskom intervalu prinuđene da „izađu na crtu“ najboljim ekipama u ligi. Ono što ekipu Radničkog više brine od kvaliteta i reputacije rivala, jesu izostanci dve veoma važne igračice, Jelene Prvulović i Milene Marjanović. Naime, Prvulovićeva ima problem sa povredom zgloba, dok je Marjanovićeva opravdano odsutna, tako da njih dve neće moći da pomognu svojim saigračicama u sredu.
Bilo kako bilo, trener Nenad Milovanović pokušaće da sa postojećim snagama pruži što je moguće jači otpor Novosađankama, koje su na samom startu sezone pokazale da „pucaju“ na visok plasman. Ekipa iz „Srpske Atine“ je prošle sezone zastala nadomak titule državnog prvaka, pa je ove godine rešena da ode korak dalje i domogne se bar jednog domaćeg trofeja.
Novosađanke su u prvih pet kola ostvarile četiri pobede, a jedini neuspeh pretrpele su na gostovanju u Kraljevu. Ekipa 021 može se pohvaliti i činjenicom da u svojim redovima ima najboljeg strelca i najkorisniju igračicu lige, iskusnu Jovanu Adamović.
Dakle, pred Kragujevčankama je težak zadatak da ispariraju jednom zaista odličnom timu, koji u srce Šumadije dolazi sa namerom da se dokopa novih bodova.
Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Imamo velikih problema sa povredama, pa ćemo i na ovoj utakmici biti veoma oslabljeni, baš kao protiv Zvezde u subotu. Potrudićemo se da pružimo što je moguće jači otpor ekipi 021, a onda nam sledi pauza, posle koje ćemo, nadam se, biti kompletni, konstatuje Nenad Milovanović, trener kragujevačkog tima.
Ulaz na utakmicu je slobodan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar