Košarkašice Radničkog poražene od šampionki u Beogradu

Košarkašice Radničkog pretrpele su ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u 5. kolu Prve ženske lige Srbije – 66:104 (11:30, 12:22, 26:25, 17:27).
Crveno-bele su već na samom početku susreta pokazale rešenost da na svom parketu dođu do novih bodova. Tako su prvu četvrtinu Kragujevčanke okončale sa dvocifrenim zaostatkom, a nikakav boljitak nije donela ni naredna deonica, pa su Beograđanke na veliki odmor otišle sa ubedljivim vođstvom – 52:23.
Izabranice Nenada Milovanovića živnule su malo u trećoj četvrtini, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze domaći tim, koji je na kraju slavio pobedu sa 38 poena razlike -104:66.
Najbolji učinak u pobedničkoj ekipi ostvarila je Milica Bojović sa 16 poena, Ivana Katanić i Nađa Nedeljkov ubacile su po 14, dok je Milina Mišeljić pored 13 postignutih poena, imala i 15 uhvaćenih lopti.
U kragujevačkom timu prelaznu ocenu zaslužile su samo Snežana Čolić sa 21 poenom i Bojana Stevanović, koja je ostvarila dabl-dabl učinak (16 poena, 10 skokova).
Sa skorom 3-2 i osam osvojenih bodova, košarkašice Radničkog zauzimaju peto mesto na tabeli.
Već u sredu učenice Nenada Milovanovića biće na još jednom teškom ispitu. U Kragujevac stiže trenutni lider i prošlogodišnji finalista plej-ofa, ekipa 021 iz Novog Sada.

Izvor : KKK Radnički

Post Author: Milan

Ostavi komentar