Košarkaši Radničkog počeli pripreme za KLS

Košarkaši Radničkog su trijumfalno završili prethodnu sezonu u Prvoj B ligi, i suvereno se plasirali u elitni rang takmičenja. Pripreme za nastupajuće prvenstvo u Košarkaškoj ligi Srbije, Kragujevčani su počeli sa velikim optimizmom i željom da pokažu da nisu slučajno tu gde jesu i da svim protivnicima budu jaki rivali. Pre početka zvaničnog dela priprema svi igrači i stručni štab obavili su testiranje i svi su negativni na Covid-19. Prozivku igrača, Igor Todorović obavio je u kragujevačkoj SBB hali Jezero.

Izvršili smo prozivku i upoznali igrače sa ambicijama kluba u nastupajućoj sezoni. Cilj nam je da se ne zadržimo samo jednu godinu u najvišem rangu, selektirali smo tim koji će biti izuzetno konkurentan. U pregovorima smo sa par igrača koji bi svojim kvalitetom doprineli ostvarenju naših ambicija. Zadržali smo kostur ekipe od prethodne sezone, pre svega mislim na Katića, Stevanovića i Nedeljkovića, koji dugi niz godina igraju na visokom nivou. Pristigli su Matija Popović iz Čačka, kao i povratnik Đorđe Milosavljević, očekivanja su da ćemo i ove sezone igrati dobru košarku i pobeđivati, rekao je šef stručnog štaba Igor Todorović.

Svoja očekivanja u nastupajućoj sezoni izneo je i proslavljeni reprezentativac Raško Katić.

Za sada sam zadovoljan pojačanjima, uz momke iz prethodne sezone, ne mogu da zamislim ništa drugo nego da se borimo za vrh tabele. Možda je to i nerealno, ali ću se ja kao igrač i najiskusniji u ovoj ekipi truditi da ekipu usmerim u tom pravcu, kaže Katić.

Pripremni period košarkaši Radničkog obaviće u Kragujevcu. U planu je odigravanje prijateljskih utakmica, kako bi se brusila forma za početak takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije, koje je planirano za 26. septembar.

Post Author: Milan

Ostavi komentar