Košarkaši Radničkog demolirali Piroćance u „Jezeru“

U jednoj od najboljih partija ove sezone, kragujevački Radnički je pred 700 gledalaca u „SBB hali Jezero“ deklasirao ekipu Pirota, u utakmici 9. kola Druge lige Srbije za košarkaše – 94:64 (29:6, 21:14, 23:16, 21:28).
Mada je najavljivan kao derbi kola, susret Radničkog i Pirota protekao je u apsolutnoj dominaciji kragujevačkog tima. Bila je to igra „mačke i miša“, u kojoj se samo postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Piroćanci biti ispraćeni iz „Jezera“.Pitanje pobednika bukvalno je rešeno već nakon uvodnih deset minuta susreta. Izabranici trenera Igora Todorovića sjajno su otvorili utakmicu i serijom 13:0 najavili konačan epilog.

Kragujevčani su odličnom odbranom zatvorili sve prilaze sve ka svom košu i goste naterali da poene traže u šutu sa distance, koji ih večeras nikako nije služio. Dovoljno je reći da su košarkaši Pirota prvu trojku pogodili tek na startu druge deonice, a da su pre toga imali dvanaest neuspešnih pokušaja van linije 6,75 metara.
Na drugoj strani, košarkaši Radničkog bili su šuterski izuzetno raspoloženi, pa u takvoj kostalaciji snaga i ne čudi što je na isteku prve četvrtine bilo 29:6 za domaći sastav.
Druga četvrtina nije donela preterani pomak u igri gostiju. Nastavili su se promašaji u šutu sa distance, pa se stekao utisak da Piroćanci večeras nisu bili u stanju ni bazen da pogode.
Domaći su, pak, iskoristili priliku da se do kraja poluvremena pobegnu na „plus 30“ (50:20) i samim otklone svaku dilemu po pitanju konačnog ishoda.

I pored ubedljivog vođstva, nije bilo opuštanja u redovima Radničkog tokom treće četvrtine. Šta više, Kragujevčani su nastavili da penju razliku sve dok nisu izbili na „plus 40“ (62:22).
Tada su, čini se, konačno stisli kočnicu, a trener Todorović je u poslednjoj četvrtini rešio da razigra igrače sa manjom minutažom, što su gosti iskoristili da koliko-toliko ublaže rezultatski debakl.
Epitet najefikasnijeg igrača utakmice poneo je Ivan Nedeljković sa 18 poena. Kapiten Katić je stao na 17 poena, Stevanović je ubacio 16, a Šućov i Marković po 11 poena.
Vredi napomenuti i sjajan skakački učinak Pavla Jokića, koji je uhvatio čak 17 lopti, od toga 13 pod svojim i 4 pod protivničkim obručem.

Filipović i Đorđević bili su jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u gostujućem sastavu, sa po 10 postignutih poena.
KK RADNIČKI – KK PIROT 94:64 (29:6, 21:14, 23:16, 21:28) KRAGUJEVAC
Dvorana: „ SBB hala Jezero“
Gledalaca: 700
Sudije: D. Mizdrak, N. Kovačević, S. Stanić
KK RADNIČKI: Stanković 8, Jokić 3 (17 sk), Veljović 3, Stevanović 16, Nedeljković 18, Šućov 11 (6 as), Živanović (7 as), Ilić 4, Glišović 3, Marković 11, Katić 17 (6 sk, 3 ukl). Trener: Igor Todorović.
KK PIROT: Đonlić 9, Mukanović 9, Stefanović 2, Filipović 10, Stanković 5, Balović, D. Đorđević 10, Vasić 2, Matović 3, Ljubenković 5, B. Đorđević 7, Stojanović 2. Trener: Marko Spasić.
Radnički je ovom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli sa 17 bodova, koliko je sakupila i ekipa Zemun Fitofarmacije.
I u sledećem kolu Kragujevčani će igrati pred svojom publikom u „SBB hali Jezero“, ovoga puta protiv Mladosti iz Smederevske Palanke.

Post Author: Milan

Ostavi komentar