Košarkaši Radničkog danas u derbiju protiv Zemuna

Derbi meč 7. kola Druge lige Srbije za košarkaše biće odigran danas od 19 časova u kragujevačkoj „SBB hali Jezero“, a sastaće se domaći Radnički i trenutno neporažena ekipa Zemun Fitofarmacije.
Posle sjajnog starta sezone i pet uzastopnih pobeda, Kragujevčani su proteklog vikenda na trenutak zastali, i to na gostovanju imenjaku iz Beograda. Izabranici Igora Todorovića uspešno su parirali raspoloženom domaćinu u većem delu utakmice, uspeli su da nadomeste dvocifren zaostatak u poslednjoj četvrtini, ali im je u samoj završnici par lopti „iskliznulo“ iz obruča, pa su se na kraju popularni „Krstaši“ radovali pobedi.
Naravno, porazi su sastavni deo sporta, a na košarkašima kragujevačkog kluba je da podignu glave, izvuku pouke iz duela sa Beograđanima i što pre se vrate na pobedničke staze.
Iza nas je nesrećan poraz od imenjaka u Beogradu. Jednostavno, imali smo loš dan, koji se poklopio sa dobrom igrom našeg protivnika. Naravno, ovaj poraz nije alarmantan, budući da je odigrano tek šest kola, mada mi imamo želju da dobijemo svaku utakmicu. Liga je prilično jaka i izjednačena ove sezone, tako da će biti velika borba, kako za vrh tabele, tako i za opstanak, ocenjuje Igor Todorović, trener Kragujevčana.
Priliku da poprave utisak i ponovo se vrate na čelo tabele košarkaši Radničkog imaće u nedelju, kada će pred svojim navijačima u „Jezeru“ ugostiti jedinu neporaženu ekipu u dosadašnjem delu takmičenja, Zemun Fitofarmaciju.
Radi se o jednoj dosta kvalitetnoj, mladoj ekipi, koja igra u odličnoj formi i „melje“ sve pred sobom. Na talasu tog optimizma, Zemunci u srce Šumadije dolaze sa namerom da produže niz pobeda i sačuvaju lidersku poziciju na tabeli.
Na Kragujevčanima je da ih spremno dočekaju i uz podršku sa tribina spreče ih u nastojanju da „preplivaju“ „Jezero“.
Ekipa Zemuna predstavlja jedno od najvećih osveženja u ligi. Igraju veoma čvrsto u odbrani, forsiraju dosta igru u tranziciji i postižu veliki broj poena. Biće to jedna tvrda utakmica, u kojoj moramo dati svoj maksimum i boriti se svih četrdeset minuta. Ako u utakmicu uđemo sa dobrom energijom, uspostavimo dobru komunikaciju na terenu i protok lopte, očekujem pobedu. U suprotnom, bićemo u problemu. Naravno, dosta će nam značiti i podrška sa tribina, pa se nadam da će naši navijači doći u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo na pravi način, dodao je Todorović.
Iskusni Stefan Živanović priznaje da je njegova ekipa teško podnela prvi poraz u sezoni, ali je spremna da već u nedelju pred svojim navijačima pokaže svoje pravo lice i pobedom se iskupi za neuspeh u prošlom kolu.
Bili smo pomalo snuždeni nakon poraza u Beogradu, ali smo sada svi do jednog rešeni da dignemo glave, zbijemo redove i pokušamo da se vratimo na pobednički kolosek. Što se tiče predstojećeg rivala, radi se o jednoj mladoj ekipi koja dosta trči, igra jaku odbranu i u Kragujevac sigurno dolazi sa željom da nas dobije. Na nama je da im se dostojno suprotstavimo, pružimo svoj maksimum na terenu i pokušamo da obradujemo svoje navijače, koji će, nadam se, doći u što većem broju da nas podrže u ovom susretu, izneo je svoja očekivanja bek Radničkog.
Kada je u pitanju zdravstveni bilten, mladi plejmejker Nemanja Stanković vratio se u trenažni proces posle dvonedeljne pauze usled povrede tetive lakta, pa se u klubu nadaju da će biti spreman za utakmicu sa Zemuncima. Svi ostali igrači su zdravi i orni da u nedelju pruže svoj maksimum.
Utakmica 7. kola Druge lige Srbije između Radničkog i Zemun Fitofarmacije igra se u nedelju od 19 časova, u „SBB hali Jezero“.
Ulaz je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar