Komšijski derbi kraj Despotovice

Nakon dvogodišnje pauze, fudbaleri Radničkog 1923 i Metalca ponovo će odmeriti snage u borbi za bodove, u utakmici 11. kola Linglong Super lige Srbije, koja se igra u nedelju, 26. septembra, od 18 časova na stadionu kraj Despotovice u Gornjem Milanovcu, uz direktan prenos na Areni sport 5. “Crveni” su u usponu forme, vezali su dva uzastopna trijumfa, a pobeda u komšijskom derbiju omogućila bi im dalji proboj na superligaškoj tabeli.

Pobeda nad Novim Pazarom na “Čika Dači” pokazala je da su izabranici Vladimira Radenkovića definitivno prebrodili period rezultatske krize i da su pred kragujevačkim superligašem vedriji dani. Uprkos početnom šoku i primljenom golu u ranoj fazi utakmice, Šumadinci su za svega deset minuta režirali rezultatski preokret i osvojili tri važna boda sa kojima su “zacementirali” mesto u gornjoj polovini tabele.

– Teška utakmica je iza nas. Imali samo jako kratak vremenski period da obnovimo mentalnu energiju potrošenu na utakmici sa Voždovcem. Pohvalio bih reakciju igrača nakon primljenog gola na samom startu utakmice. Uspeli su za vrlo kratko vreme da se psihološki stabilizuju i preokrenu rezultat u svoju korist. Čitavo to prvo poluvreme bilo je jako dobro i prava je šteta što do odlaska na odmor nismo postigli još neki gol. U drugom poluvremenu smo svesno usporili tempo igre, stali na loptu i pokušavali da iz kontranapada uvećamo rezultatsku prednost. Imali smo jednu-dve dobre situacije pred protivničkim golom, ali ih nismo iskoristili. Uspeli smo ipak da utakmicu privedemo željenom kraju i upisali smo tri veoma značajna boda – osvrnuo se na prethodni duel sa Novim Pazarom Vladimir Radenković, šef struke Kragujevčana.

Dve uzastopne pobede značajno su podigle moral među igračima kragujevačkog superligaša, koji je u prethodnom periodu bio na prilično niskim granama.

– Veoma bitna pobeda za nas. Mislim da smo se na pravi način odužili našoj vernoj publici na “Čika Dači” za pruženu podršku, kako na ovoj, tako i na svim prethodnim utakmicama. Sigurno da nam ove dve pobede mnogo znače na polju samopouzdanja i nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i u narednim utakmicama – napominje Saša Jovanović, momak koji je upravo na utakmici sa Novim Pazarom zabeležio svoj zvanični debi u dresu Radničkog 1923.

Sada se “crvenima” pruža prilika da nastave svoj pobednički niz na gostovanju u susednom Gornjem Milanovcu, gde su prethodnih godina prilično lepo prolazili. Naime, Kragujevčani su slavili na tri od poslednja četiri gostovanja na stadionu kraj Despotovice, što im svakako uliva značajnu dozu optimizma uoči novog okršaja sa Milanovčanima.

Za razliku od Kragujevčana, Milanovčani svakako ne mogu biti zadovoljni trenutnim plasmanom na tabeli, s obzirom da se nalaze na trinaestoj poziciji, sa skorom od osam osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica. Ne treba prenebregnuti činjenicu da je ekipa sa Despotovice tokom leta ostala bez nekolicine veoma bitnih igrača i da je značajno podmladila svoje redove, što se očigledno odrazilo na rezultate milanovačkog superligaša u dosadašnjem delu prvenstva.

Ipak, Metalac je oduvek bio ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt, bez obzira na trenutne okolnosti koje možda ne idu u prilog Milanovčanima. Svesni su toga i u taboru Radničkog 1923, pa stoga očekuju rovovsku fudbalsku bitku na travnatom tepihu podno Rudnika.

– Metalac je ekipa koju dobro poznajemo, budući da smo već imali priliku da se sastanemo sa njima u pripremnom periodu. To je jedna jako dobra i školovana ekipa sa velikim brojem talentovanih igrača. Sigurno je da nas očekuje još jedna veoma zahtevna utakmica, ali se dobro pripremamo i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan skor na ovom gostovanju – poručuje Vladimir Radenković, glavni kormilar “crvenih” sa “Čika Dače”.

Tešku utakmicu očekuje i Saša Jovanović, ali je isto tako uveren da će njegova ekipa pronaći pravi način da uspešno odgovori predstojećem izazovu.

– Pruža nam se lepa prilika da u Gornjem Milanovcu dođemo do treće uzastopne pobede, što bi zaista bila velika stvar za moral ekipe. Nadam se da ćemo uspeti da ponovimo igru iz prethodna dva kola i da ćemo doneti novu radost našim vernim navijačima, koji će, siguran sam, u velikom broju doći da nas bodre i na ovom gostovanju – ističe Jovanović.

Prema rečima trenera Radenkovića, svi igrači su u konkurenciji za utakmicu u Gornjem Milanovcu. Pod znakom pitanja je samo nastup Marka Mirića, vodećeg strelca kragujevačkog tima u dosadašnjem delu prvenstva, koji je na utakmici sa Novim Pazarom zaradio nezgodan udarac, zbog koga je bio primoran da napusti teren sredinom drugog poluvremena. Mirić je trenutno pod terapijama, a naknadni pregledi daće odgovor na pitanje li će iskusni fudbaler biti u stanju da pomogne klupskim saborcima u nedeljom susretu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar