Klubovi borilačkih sportova u Kragujevcu dobiće još jedan ring

Grad Kragujevac, ove godine želi da stavi akcenat i na borilačke sportove, rekao je prilikom posete treningu kik – boksa Kluba borilačkih sportova „Gladijator“ Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Klub borilačkih sportova „Gladijator“ jedan je od klubova koji se finansira sredstvima gradskog budžeta, a prvi put posle `75. godine, grad Kragujevac želi da pomogne u kupovini bokserskog ringa. Kragujevac ima samo jedan bokserski ring koji dele bokserski i kik – bokserski klubovi. Za grad ove veličine to je nedopustivo, zbog čega ćemo u najkraćem mogućem roku pomoći u kupovini jednog važnog sportskog rekvizita. Kupovina još jednog ringa, biće značajna i za održavanje njihovog trenažnog procesa ali i za organizaciju takmičenja, što će biti još jedna referenca prepoznatljivosti Kragujevca, od strane Bokserskog saveza Srbije i Kik boks saveza Srbije, kao grada sporta koji ravnomerno razvija sve sportske grane i sva sportska udruženja.

Klub zvanično postoji od 2010. godine, ali kako ističe Živadin Erić, trener u klubu i profesor fizičkog vaspitanja u Prvoj tehničkoj školi, discipline Kik boksa (K1, Lou kik i Ful kontakt) trenirale su se i kada kik boks u Kragujevcu još nije bio dovoljno razvijen. Za vreme stare Jugoslavije kik bokseri su se takmičili za druge klubove, a na popularnosti i atraktivnosti ovaj sport u našoj zemlji, dobija angažovanjem pokojnog Borislava Pelevića a zatim Miodraga Jotića, sadašnjeg predsednika Kik boks saveza Srbije. Pionir ovog sporta u Kragujevcu, koji je najviše doprineo njegovom razvoju je, podsetio je Erić, Dragan Sretenović Sreta, predsednik Kik boks kluba „Radnički“.

Mi smo relativno mlad klub i razvijamo se, a kako bi naš klub oplemenili sa još nekim disciplinama koje su na ovim prostorima, sem Vojvodine slabo zastupljeni, namera nam je da uvedemo i Savate ili francuski boks.

Pandemija je malo zaustavila ovaj sport, značajno umanjila broj aktivnih članova, ali se trudimo da na treninzima i takmičenjima koja organizuje Kik boks savez Centralne Srbija, damo svoj maksimum.

Kragujevac dosta čini za sport, a i naš se klub, u skladu sa mogućnostima finansira sredstvima iz gradskog budžeta. Još jedan ring koji Grad ima nameru da kupi, sigurno će značiti i poboljšati uslove za bavljenje kontaktnim sportovima, jer će, ističe Erić u zavisnosti od toga kako bude vremenski organizovano i na kojim lokacijama, moći da ga koriste i bokserski klubovi i dva kik boks kragujevačka kluba.

Post Author: Milan

Ostavi komentar