Kapitenu Radničkog priznanje za najboljeg igrača meseca

Kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević proglašen je za najboljeg igrača meseca februara u BPŠ Superlige Srbije. Njemu je pre početka prvenstvene utakmice sa Takovom u Gornjem Milanovcu uručen prigodan trofej i ček u iznosu od 500 evra, dar generalnog sponzora Superlige, Banke Poštanska štedionica.

„Prodisao“ je Blagojević po povratku u matični klub, gde igra jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri. Tridesetogodišnji korektor trenutno je prvi server lige, sa najvećim brojem zabeleženih as poena (48), dok je po broju ukupno osvojenih poena treći, iza UkrajincaAndrija Tupčija iz Mladog radnika i veterana Mladena Bojovića iz kraljevačke Ribnice.

S obzirom na sjajne partije koje pruža od samog početka sezone, bilo je samo pitanje trenutka kada će na adresu kapitena Radničkog stići nagrada za najboljeg igrača meseca. Blagojević je tokom februara predvodio svoj tim do trijumfa u susretima sa Novim Sadom (20 poena), Karađorđem iz Topole (20 poena) i Spartakom iz Ljiga (14 poena), a bio je i najistaknutiji pojedinac u porazu od beogradskog Partizana, gde je upisao 15 poena.

Priznanje za najkorisnijeg igrača meseca predstavlja dodatnu motivaciju za mene, ali i obavezu da nastavim  sa dobrim igrama u nastavku prvenstva. Odbojka je pre svega kolektivni sport, pa u tom pogledu smatram da ne bi bilo nezasluženo i da je neko od mojih saigrača dobio ovo priznanje, pošto je svako od njih dao značajan doprinos mom individualnom učinku i dobrim rezultatima ekipe u proteklom delu sezone, skromno konstatuje februarski MVP BPŠ Superlige.

Blagojević je neko ko uvek stavlja rezultate tima iznad svog ličnog učinka, pa u tom pogledu može biti izuzetno zadovoljan trenutnom formom svoje ekipe, koja je serijom od pet uzastopnih trijumfa izbila na treće mesto prvenstvene tabele, uz više nego povoljno izglede da na toj poziciji dočeka početak plej-ofa.

Uspon forme, u kombinaciji sa povoljnim rasporedom, omogućio nam je proboj u sam vrh prvenstvene tabele. Do kraja ligaškog dela prvenstva preostale su nam još dve utakmice, u kojima ćemo pokušati da sačuvamo i po mogućstvu popravimo trenutni plasman na tabeli, kako bismo stekli što je moguće bolju startnu poziciju pred odlučujući deo sezone, a to je plej-of. Ukoliko uspemo da zadržimo trenutni nivo energije i igara, smatram da onda možemo do same završnice plej-ofa, uveren je kapiten Radničkog.

 

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar