Juče počeo trodnevni vaterpolo praznik u Kragujevcu

Aktuelni šampioni Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog, domaćini su poslednjeg, trećeg turnira ovog takmičenja. Na zatvorenom bazenu u Kragujevcu od 4. do 6. marta ugostiće ekipe Juga, Partizana, Šapca, Primorca i Solarisa. Drugi turnir igra se u Zagrebu i počeo je dan ranije, 3. marta. Nakon ovih turnira, biće poznati učesnici i domaćin fajnal – fora.

Tim povodom Predrag Stevović član Gradskog veća za sport organizovao je prijem za predstavnike klubova – učesnike turnira u Kragujevcu.

Poželevši dobrodošlicu klubovima koji su došli iz Hrvatske i Crne Gore, Stevović je istakao da je organizacija tako važnog turnira na ponos gradu Kragujevcu koji i dalje raste u svim sferama i svim granama sporta. Publika će tri dana moći da uživa u devet utakmica koje su na programu od 17.00, 18.50 i 20.40 sati. Organizacija turnira pruža nam priliku da damo još snažniju podršku našem Vaterpolo klubu koji je aktuelni šampion Srbije i osvajač Jadranske lige. Konkurencija je ozbiljna, a u trodnevnim borbama Kragujevčani će odmeriti snage sa Partizanom, četvorostrukim regionalnim šampionom Jugom i Šapčanima, a kragujevačkoj publici predstaviće se kotorski Primorac i Solaris iz Šibenika. Nadamo se da će ovakvi turniri i u drugim sportovima postati naša svakodnevica.

Zatvoreni bazen postaje mali za Kragujevac, jer za vrhunskim sportom dolaze i deca koja se ugledaju na sportske zvezde u našem Vaterpolo klubu. Iako je finansiranje vrhunskog sporta skupo, mnogo su važniji benefiti koji iz toga proizilaze od prepoznatljivosti grada, preko šampiona koji zahvaljujući ovakvim turnirma dolaze u Kragujevac i donose radost ljubiteljima sporta. Na drugoj strani uvećavamo regrutnu bazu i broj budućih šampiona, a sve to za zdraviju naciju i zdraviji grad, poručio je Stevović.

Zahvaljujući se na prijemu, Ognjen Kržić sportski direktor Vaterpolo kluba Jug iz Dubrovnika, istakao je da ovo nije prvi dolazak u Kragujevac. Imamo izuzetno dobru saradnju i sportsku i prijateljsku, tako da sarađujemo već niz godina. Vaterpolisti Radničkog naši su gosti u Dubrovniku, tako da je saradnja na vrhunskom nivou. Kržić je pozvao građane Kragujevca da dođu u što većem broju i pogledaju utakmice. Biće interesantan vaterpolo, rekao je Kržić i dodao – mi se veselimo, biće lepe utakmice, tako da stvarno uživamo.

Post Author: Milan

Ostavi komentar